Vágólapra másolva!
A Tour de Hongrie mezőnyére szerdán a Keszthely és Zalaegerszeg közötti 145 kilométer megtétele várt, amely a nagy vihar miatt idő előtt félbeszakadt.

65 kilométerrel a verseny vége előtt nem mindennapi pillanatok következtek az első szakaszon, mivel az időjárási körülmények miatt megállították a teljes mezőnyt.

Tour de Hongrie Forrás: tdh.hu, Bellus Áron

A vihar fákat csavart ki a verseny útvonalán, Mihályfa után, 10 kilométerrel az élen állók előtt, ezért állították le a viadalt a verseny szervezői. Pár perc tanácskozás után pedig úgy döntöttek, hogy mára vége a versenynek.

Az első hírek szerint törlik a mai szakaszt, de végleges döntés csak este várható.

18 órakor a szövetség horvát vezetőbírójának, Rodolfo Segnannak a vezetésével a zsűri döntött:

a szabályok szerint a mezőny nem teljesítette a táv 80 százalékát, ezért a szakasz valamennyi részeredményét törölték,

csütörtökön úgy indul útnak a szakasz, mintha ma semmi sem történt volna.

- szögezte le a főszervező a döntés után az MTI kérdésére. Hozzátette: látták, ahogy faágak szakadtak az útra, kényszerűségből még az arra közlekedő autók is megálltak az út szélén, így nem volt más döntés, mint a mezőny megállítása, Sümeg után, biztonságos távolságban a vihartól.

„Sajnáljuk, mert egy nagyon szép szakasz úszott el így, de ez benne van a kerékpársportban. A fontos, hogy nem történt baj” - fogalmazott Eisenkrammer Károly.

A nap eseményeiről bővebben az alábbi cikkben olvashat:

Tour de Hongrie: A napos Balatontól a tomboló viharig

A keddi szombathelyi prológ után elkezdődött az „igazi" verseny a 38. Tour de Hongrie-n, bár a vége nem úgy alakult, ahogy azt a résztvevők elképzelték. A kerékpárosokra szerdán a Keszthely és Zalaegerszeg közötti 145 kilométer megtétele várt volna előzetesen.