Műteni kell és "egy ideig" nem játszhat a wimbledoni horror sérülés áldozata

Horizontal WIMBLEDON
US player Bethanie Mattek-Sands serves against Poland's Magda Linette during their women's singles first round match on the second day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Meg kell műteni és saját megfogalmazása szerint "egy ideig" nem játszat Bethanie Mattek-Sands, a női páros világranglista éllovasa, aki csütörtökön súlyos térdsérülést szenvedett a wimbledoni teniszbajnokságon.

Az amerikai játékos a román Sorana Cirsteával vívott második fordulós mérkőzése közben, a harmadik szett elején járt szerencsétlenül: elbotlott, a térde megsérült, s miután a földre zuhant, komoly fájdalmak közepette, üvöltve kért segítséget. Az orvosok több mint húsz percen át ápolták, oxigént is kapott, majd hordágyon vitték le a pályáról és kórházba szállították.

Üvöltött a fájdalomtól a sérült teniszező

A wimbledoni Grand Slam torna női egyesének második fordulójában az amerikai Betthanie Mattek-Sands súlyos sérülést szenvedett. Megrázó volt hallani, ahogy a fájdalomtól sikolt. Az egyesben szabadkártyával induló, a párosban viszontt első helyen kiemelt Bethanie Mattek-Sands a második fordulóban a román Sorana Cirstea ellen lépett pályára.

Szombaton a Facebookon azt közölte, hogy a térdkalácsa alatti patella-ín szakadt el, ezt operálni kell, így visszautazik az Egyesült Államokba, s "egy ideig" kényszerpihenőn lesz.

A 32 éves játékos öt Grand Slam-tornán nyert párosban a cseh Lucie Safarovával, s ha most, Wimbledonban is győzni tudtak volna, mind a négy GS-viadalon ők lettek volna a címvédők.

Mattek-Sands egyesben 103. a világranglistán.