Seszták a vizes vb-ről: minden idők legnagyobb nemzetközi eseménye

Szeszták Miklós, vizes vb
Seszták Miklós köszöntőjével kezdődött kedden a vizes sportágakat összefogó nemzetközi szövetség vezetőtestületének budapesti első ülése
Vágólapra másolva!
Seszták Miklós köszöntőjével kezdődött kedden a vizes sportágakat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) vezetőtestületének budapesti első ülése.

A FINA sajtóközleménye szerint a nemzeti fejlesztési miniszter, egyben a 17. vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnöke megköszönte a nemzetközi szövetségnek, hogy Magyarországra bízták a vb megrendezését, amely "minden idők legnagyobb nemzetközi eseménye, amelyet valaha ezen a földön szerveztek."

Seszták elmondta, bizottságuk mindent megtett annak érdekében, hogy a világbajnokság méltó legyen a FINA elvárásaihoz.

" - szögezte le Seszták Miklós.

Seszták Miklós köszöntőjével kezdődött kedden a vizes sportágakat összefogó nemzetközi szövetség vezetőtestületének budapesti első ülése Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fejlesztési miniszter külön kiemelte Gyárfás Tamásnak, a FINA alelnökének munkáját, akinek az öt-hat évvel ezelőtt született álmából mára valóság lett.

"Gyárfás Tamás rengeteget dolgozott azért, hogy ez az esemény megvalósuljon, az elmúlt másfél évben többet tárgyaltam vele és Cornel Marculescu ügyvezető igazgatóval, mint miniszterként bárki mással.

- hangsúlyozta.

Seszták méltatta az ülésre szintén meghívott kormánybiztost, Fürjes Balázst is, aki több helyszín, így a Duna Aréna rekord idő alatt történt kivitelezéséért volt felelős.