Társoldalunk:

Pacquiaóban továbbra is ég a szenvedély

2017.07.12. 11:33

Nem kíván visszavonulni Manny Pacquiao, aki 11 napja pontozásos vereséggel elvesztette a WBO váltósúlyú világbajnoki címét az ausztrál Jeff Hornnal szemben.

Szeretem ezt a sportot, ég bennem a szenvedély, és tovább küzdök istenért, a családomért, a szurkolóimért és a hazámért" - jelentette be Twitter-oldalán a fülöp-szigeteki ökölvívó, aki 60. győzelmére készült a profik között, ám a bírók egyhangú pontozással ellenfelét látták jobbnak Brisbane-ben. A hazai bokszoló a három döntnök szerint 117-111, 115-113 és 115-113 arányban nyert. 

Manny Pacquiao vitatja a Jeff Horn elleni ütközet végeredményétForrás: AFP/patrickhamilton.com.au/Patrick Hamilton

Mivel a 38 éves Pacquiao megkérdőjelezte az eredményt - mondván, a bírók a hazai közönség miatt kedveztek Hornnak -, egy fülöp-szigeteki kormányhivatal felülvizsgálatot kért a WBO-tól. A szervezet kedden jóváhagyta Horn győzelmét, miután a meccset újranéző öt független bíró szerint Pacquiao öt, míg Horn hét menetben bizonyult jobbnak, összességében pedig hárman az ausztrált látták győztesnek, egy a fülöp-szigetekit, egy pedig döntetlent ítélt.

A meccs szerződésében szerepelt a visszavágó lehetősége, amelyet a hírek szerint szintén Ausztráliában rendezhetnek novemberben.