Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) nyilvánosságra hozta, hogy tavalyi riói olimpia, a budapesti nem olimpiai súlycsoportok világbajnoksága, az idei kontinensviadalok, illetve sokak súlycsoportváltása után kik lesznek a kiemeltek az augusztus utolsó hetében zajló párizsi vb-n. 

A kategóriánként kijelölt négy kiválóság közül ketten-ketten kerülnek a felső, illetve az alsó ágra, így leghamarabb az elődöntőkben találkozhatnak. Magyar szempontból örömteli, hogy minden szakágban van érintett klasszisunk.

Korpási Bálint (felül) már a sorsolásnál kedvező helyzetben lesz a vb-n Forrás: AFP

Kötöttfogásban a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (71 kg) és az Eb-győztes Lőrincz Viktor (85 kg) az első kiemelt, tehát a felső ág elejére kerül, előbbi szerezte összesítésben is a legtöbb pontot, 93-at. Az idei Eb-3., 2009-es vb-győztes Kiss Balázst (98 kg) harmadiknak rangsorolták.

A nőknél az Eb-2. Németh Zsanett (75 kg), míg szabadfogásban az Eb-2. és 3. Ligeti Dániel (125 kg) egyaránt negyedik kiemelt, tehát az alsó ág legalsó versenyzője. A felsoroltak bízhatnak benne, hogy kedvező sorsolással vághatnak neki a csúcs felé vezető útnak a francia fővárosban.