Az izzadságon túl ott a kaviár: a Tour de France VIP falva belülről

tour de france vip
Mi szem-szájnak ingere 2
Vágólapra másolva!
A Velo.hu magyar kerékpáros oldal munkatársai abban a kivételes helyzetben voltak, hogy a Cofidis csapat jóvoltából bekukkanthattak a Tour de France legexkluzívabb VIP klubjába. Mi történik a világ legnagyobb utazó cirkuszának védett szegletében, miközben a bringások próbálják túlélni a három hét alatt előttük álló több mint 3400 kilométert?

A világ első számú kerékpáros körversenyén, a Tour de France-on induló egyik csapat, a Cofidis, volt olyan nagylelkű, hogy megvendégelte a magyar Velo.hu szerkesztőségét. És nem csak egy Skoda Octavia hátsó ülésére zsuppolták be őket, hanem a verseny VIP falujában kényeztették a vendégeket.

Csak pezsgő legyen és légkondi Forrás: Velo.hu

"A Tour gigantikus forgatagában a szervezőknek újabb feladat jut, a versenyhez lehető legközelebb juttatni a VIP vendégeket. Ők nem állhatnak a dugóban, nem kerülhetnek kellemetlen helyzetekbe, nekik a lehető legszebb és legkényelmesebb módon kell megmutatni mindazt, amiről a világ legnagyobb utazó cirkusza szól.

Mi szem-szájnak ingere Forrás: Velo.hu

Minden a Village Depart-ban, azaz a rajtfaluban kezdődik. "Nem túlzás ez a kifejezés, a verseny támogatóiból álló terület tényleg óriási méretű és hihetetlen logisztika kell hozzá, hogy minden nap máshol állítsák fel. Csippan a kártyánk és már bent is vagyunk a sűrűjében. Lazac, helyi sajtok és kolbászok, macaron és peszgő sorakoznak a pultokon, miközben a versenyzőket még láthatjuk csendesen kávézni egy-egy sarokban."

Mi szem-szájnak ingere 2 Forrás: Velo.hu

Eközben a bicajosok áznak-fáznak, izzadnak, hegyet másznak, nyolcvannak repesztenek a lejtőkön, és gyilkolják egymást a sprintbefutókon.