Lenyűgöző sportemberi cselekedet a magyar futótól

Pavuk Tíra
Pavuk Tíra Fair Play-díjat érdemlő cselekedetet vitt véghez
Vágólapra másolva!
Lenyűgöző sportemberi magatartásnak lehettek szemtanúi a nézők a grossetói U20-as atlétikai Európa-bajnokságon. A szombati versenynap számunkra legérdekesebb fináléjában, 3000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna az első helyen esett hatalmasat, honfitársa Pavuk Tíra pedig nem foglalkozva a versennyel megállt, és igyekezett segíteni.

A grossetói U20-as Európa-bajnokságon a 3000 méteres akadályfutás döntőjében az európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna, illetve a selejtezőben egyéni csúcsot futó Pavuk Tíra is rajthoz állt.

Pavuk Tíra Fair Play-díjat érdemlő cselekedetet vitt véghez Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Magabiztos, esélyeshez méltó versenyzéssel kezdett Tóth, és rögtön az élre állt. A harmadik körben azonban olyan történt, amire vélhetően senki sem számított:

a dombóváriak versenyzője óriásit esett, a szorosan mögötte jövők pedig nehezen, vagy egyáltalán nem tudták kikerülni.

Honfitársa, Pavuk Tíra azonban megállt, próbálta felsegíteni, a sérülés azonban ennél komolyabb volt, Tóth Lili Anna nem tudta folytatni a küzdelmet. A versennyel hosszú másodpercekig nem foglalkozó Pavuk viszont továbbment, a közönség pedig biztatta, minden körben vastapsot kapott a lelátóról, talán ennek is köszönhetően tudott a végén előzni, tizenkettedikként ért be.

„Bevallom, én nem láttam Lili esését – kezdte értékelését Pavuk Tíra.

Forrás: utánpótlássport.hu