Vágólapra másolva!
A profi boksz, azon belül is a nehézsúly rajongói már nagyon várhatták az Anthony Joshua-Vladimir Klicsko meccs visszavágóját, de erre már nem kerül sor, ugyanis a legendás ukrán ökölvívó bejelentette visszavonulását.

Az eredetileg novemberre kitűzött visszavágót így már biztosan nem rendezik meg, ami azt is jelenti, hogy Klicsko vereséggel búcsúzik aktív pályafutásától. A 41 éves ukrán „Acélkalapács” remek meccset vívott áprilisban a súlycsoport új királya, Joshua ellen, amely végül a 11. menetben ért véget a brit sikerével a Wembleyben.

Klicsko az utóbbi két évtized egyik legjobbja volt Forrás: twitter.com/ESPN

Klicsko közel tíz éven át volt a nehézsúly egyeduralkodója. Az ukrán sportoló az 1996-os olimpiai aranyérmével tűnt fel először, ami után szinte rögtön profinak állt és a hamburgi Universum Box Promotion színeiben 2000-ben Chris Byrd ellen már világbajnoki címet ünnepelhetett.

A Corrie Sanders elleni 2003-as veresége után kisebb hullámvölgybe került, de 2005-től egészen 2015 novemberéig veretlen maradt, és a WBA és az IBF címeket is magénak tudhatta.

Bár címvédései során bőven akadtak kritizálni való ellenfelei, de legyőzött olyan ellenfeleket, mint Ruszlan Csagajev, Sultan Ibragimov, Alexander Povetkin vagy David Haye. 2015-ben Tyson Fury vette el az öveit.

A Johsua elleni vereség után mindenki elismerően beszélt az ukránról, sokan számítottak arra, hogy novemberben Las Vegasban meglesz a visszavágó is, de Dr. Steelhammer a befejezés mellett döntött.
Mérlege 64 győzelem, ebből 53 kiütéssel, és 5 vereség.

Videón a bejelentés: