Vágólapra másolva!
Két nap alatt 25 500 dollárt, vagyis 6,4 millió forintot keresett Sarah Sjöström az úszók idei rövidpályás világkupa-sorozatának moszkvai nyitóállomásán.

A 25 méteres medencében rendezett szerda-csütörtöki versenyen a svédek olimpiai és világbajnoka egy második hely mellett három egyéni számban győzött úgy, hogy közben az 50 és a 100 méteres gyorsúszás világcsúcsát is megjavította, ami jelentős plusz összeget jelentett neki.

Sarah Sjöström múlt héten még a budapesti világbajnokságon versenyzett, csakúgy, mint Hosszú Katinka. Fotó: Mudra László - Origo

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA "kasszaszabálya" szerint a rövidpályás vk egyes állomásain számonként 1500 dollár jár az első helyért, 1000 a másodikért, 500 a harmadikért, ez évtől kezdve pedig a további három pozíciót is dotálják: a negyedik helyet 400 dollárral, az ötödiket 300-zal, a hatodikat pedig 200-zal.

A világcsúcs önmagában is jelentős kereseti tétel: a FINA 10 ezer dollárral jutalmazza a rekorddöntést,

ennél fogva Sjöström moszkvai teljesítményéért összesen 25 500 dollárt kapott.

Hosszú Katinka 5500 dollárt keresett most Moszvkában. Fotó: Mudra László - Origo

Mögötte Hosszú Katinka következik, aki 2012 óta minden évben az összetett pontverseny élén végzett. Az orosz fővárosban három döntőben nyert, egyben második lett, így összkeresete 5500 dollár lett.
A nyolcállomásos vk-sorozat második versenyét vasárnap és hétfőn Berlinben tartják.