Van, aki nem Usain Bolt futásától ájult el

IAAF Athletics World Championships London 2007 London United Kingdom HORIZONTAL SPORT STADIUM IAAF ATHLETE August photography IAAF World Athletics Championships Track And Field Queen Elizabeth Olympic Park London Stadium Championship Day IAAF Athletics Wo
LONDON, UNITED KINGDOM - AUGUST 04: Usain Bolt of Jamaica gestures during the "IAAF Athletics World Championships London 2017" at London Stadium in the Queen Elizabeth Olympic Park in London, United Kingdom on August 4, 2017. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Történelmi verseny ide vagy oda, nem mindenki esik hasra Usain Bolttól. A londoni atlétikai világbajnokság kabalafigurája, például ország-világ előtt trollkodta meg minden idők legjobb atlétáját.

Szombaton este utoljára fut 100 métert hivatalos versenyen minden idők - talán - legjobb atlétája, a nyolcszoros olimpiai bajnok, Usain Bolt.

Usain Bolt: A világ atlétikáját megmentette, de örökké ő sem futhat

Pénteken megkezdődik az idei év legnagyobb sporteseménye, a sorrendben tizenötödik atlétikai világbajnokság Londonban. Amelynek - függetlenül attól, hogy hány világcsúcs születik, vagy születik-e egyáltalán - a legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye Usain Bolt utolsó színre lépése lesz a futópályán. Nyilván sokan vitatkoznak a megállapítással, amely szerint már nem oszt és nem szoroz, hogy a világ leggyorsabb embere végül győz-e búcsúfellépésén, vagy sem.

A londoni világbajnokságon az előfutamban ugyan nem alkotott emlékezeteset - vélhetően, ő maga sem emlékszik rá, mikor futott utoljára 10.13 másodpercet -, a célba érést követő másodperceket azonban, ha jamaicai szupersztár nem is, a nézők biztosan sokáig emlegetni fogják.

Hero, a világbajnokság kabalája ugyanis előbb lelkesen segített kifűzni a bajnok aranyszínben pompázó cipőjét, majd, amikor Bolt nem adta oda neki, akkor egyértelmű mozdulatokkal jelezte, hogy nem is kérne belőle, mert a csukának elviselhetetlen a szaga.

A találkozásnak már volt előzménye, amikor Hero egy "simogass meg" feliratú táblával állt az öltőzőfolyosón, és, mikor Bolt megveregette a fejét-vállát, ő összeesett, és fájdalmasan fetrengett a földön.