Társoldalunk:

Barátja elvesztése után nyert vb-ezüstöt a hétpróbázó

2017.08.07. 12:48

A német csapat első világbajnoki érmét szerezte vasárnap a hétpróbázó Caroline Schäfer, aki egy személyes tragédia után állhatott fel a dobogóra.

Csak a riói olimpiai bajnok, belga Nafissatou Thiam előzte meg Caroline Schäfert a hétpróbázók versenyében a londoni atlétikai világbajnokságon. A magasugrásban és súlylökésben is egyéni legjobbját nyújtó német atléta az első nap után még vezetett a versenyben, de a második napra a belga olimpiai bajnok összekapta magát és megnyerte a versenyt. De nem véletlen, hogy a német atléta a pályán sírva örült az ezüstnek. 

Forrás: DPPI/Stephane Kempinaire

2015. február 23-án este barátja, a 22 éves korosztályos válogatott röplabdázó Dennis Heftert elütötte egy vonat: sietett, hogy elérjen egy vonatot, és a gyalogos aluljáró helyett a inkább a síneken szaladt át. 

Schäfer egy évvel később a riói olimpiára nem tudott olyan formába kerülni, hogy érmet szerezhessen, idén tavaszra viszont élete legjobb formájába került, a götzisi atlétikai viadalon 6836 pontot ért el - ezzel az eredménnyel Londonban nyerni tudott volna. 

Méghozzá úgy, hogy edzője, Jürgen Sammert  nem kísérhette el a távolabbi versenyekre, miután szívritmuszavart mutattak ki nála az orvosok.