Barátja elvesztése után nyert vb-ezüstöt a hétpróbázó

ATHLETICS - WORLD CHAMPIONSHIPS LONDON 2017 - DAY 3 800 M AOUT ATHLETICS ATHLETISME AUGUST CHAMPIONSHIPS Day 3 HEPTATHLON LONDON LONDRES MEDAILLE D'ARGENT MONDE SPORT WORLD
Carolin Schafer (GER) wins the Silver medal on Heptathlon during the Athletics World Championships 2017, at Olympic Stadium, in London, United Kingdom, Day 3, on August 6th, 2017 - Photo Stéphane Kempinaire / KMSP / DPPI
Vágólapra másolva!
A német csapat első világbajnoki érmét szerezte vasárnap a hétpróbázó Caroline Schäfer, aki egy személyes tragédia után állhatott fel a dobogóra.

Csak a riói olimpiai bajnok, belga Nafissatou Thiam előzte meg Caroline Schäfert a hétpróbázók versenyében a londoni atlétikai világbajnokságon. A magasugrásban és súlylökésben is egyéni legjobbját nyújtó német atléta az első nap után még vezetett a versenyben, de a második napra a belga olimpiai bajnok összekapta magát és megnyerte a versenyt. De nem véletlen, hogy a német atléta a pályán sírva örült az ezüstnek.

Forrás: DPPI/Stephane Kempinaire

2015. február 23-án este barátja, a 22 éves korosztályos válogatott röplabdázó Dennis Heftert elütötte egy vonat: sietett, hogy elérjen egy vonatot, és a gyalogos aluljáró helyett a inkább a síneken szaladt át.

Schäfer egy évvel később a riói olimpiára nem tudott olyan formába kerülni, hogy érmet szerezhessen, idén tavaszra viszont élete legjobb formájába került, a götzisi atlétikai viadalon 6836 pontot ért el - ezzel az eredménnyel Londonban nyerni tudott volna.

Méghozzá úgy, hogy edzője, Jürgen Sammert nem kísérhette el a távolabbi versenyekre, miután szívritmuszavart mutattak ki nála az orvosok.