Társoldalunk:

Nem Roger nyerte a Rogers Kupát

2017.08.14. 08:05

A német Alexander Zverev második ATP 1000-es győzelmét szerezte meg, miután a montreali torna döntőjében két játszmában legyőzte a svájci Roger Federert.

Az év utolsó Grand Slam-tornájának egyik fontos felvezető állomása a Torontóban és Montrealban rendezett Rogers Cup, amelynél csak a wimbledoni torna és az amerikai nyílt bajnokság tekinthet vissza hosszabb múltra. 

Az idei döntőben a szezonban parádézó, elnyűhetetlennek tűnő 36 éves Roger Federer, és az egyik legtehetségesebb fiatal, a húsz éves német Alexander Zverev jutott be, és a fiatal német mindössze 68 perc alatt 6:3, 6:4-re verte az idén az Austral Openen és Wimbledonban is győzni tudó svájci legendát.

A döntő összefoglalója:

Zverev ezzel ritka történelmi tettet hajtott végre. David Nalbandian 2007-es bravúrja óta ő az első játékos a nagy négyesen (Federer, Rafael Nadal, Andy Murray és Novak Djokovic), aki egy naptári évben két ATP 1000 Masters tornát tudott nyerni (korábban Rómában győzött, akkor Djokovicot kapta el a döntőben). Ráadásul a francia Jo-Wilfried Tsonga mellett így most ő a másik olyan aktív játékos, aki két Masters-tornát tudott nyerni és nem tagja az imént említett kvartettnek.

A világranglistán 7. német ezzel már biztosan ott lesz év végén Milánóban a Next Gen ATP Finals versenyen, és nagy lépést tett a londoni ATP-vb döntője felé is.