Társoldalunk:

Hat övet nyert a történelmi KO-val az amerikai bokszoló

2017.08.20. 09:32

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban az amerikai Lincoln városa adott otthont a két veretlen kisváltósúlyú bajnok, Terence Crawford (31-0-0, 22KO) és Julius Indongo (22-0-0, 11KO) összecsapásának a WBA/WBC/WBO/IBF/IBO valamint a Ring bajnoki címéért. Crawford kiütötte az ellenfelét, így beírta a nevét a sportág halhatatlanjai közé.

Az esélyek felmérésénél Crawford toronymagas favoritja volt a találkozónak, ám titkon talán mindenki szurkolt a nyurga namíbiai Indongonak – legalább a tisztes helytállásért.

Terence Crawford beírta a nevét a sportág halhatatlanjai közéForrás: profiboksz.hu

A találkozón aztán kijött az amerikai technikai fölénye, remek ütemérzékkel vert bele ellenfele széles támadásaiba, aminek hamar meg lett az eredménye és a második menet végén sikerült padlóztatni Indongot – írja a profiboksz.hu. A küzdelem itt még nem ért véget, de az afrikai nem tudta kihasználni jelentős karhosszbeli fölényét és a harmadik menet közepén egy messziről indított támadásba belekontrázva, egy testre mért bal-jobb kombinációval Crawford kiütötte ellenfelét.

Crawford ezzel a győzelemmel végérvényesen beírta a nevét a sportág halhatatlanjai közé, hiszen Bernard Hopkins és Jermain Taylor után harmadikként sikerült begyűjtenie mind a négy nagy világszervezet bajnoki címét.