Társoldalunk:

Birkózó-vb: mindhárom magyar nyolcaddöntős veszített

2017.08.22. 13:52

Mindhárom nyolcaddöntős magyar veszített, így Lám Bálinthoz (130 kg) hasonlóan Torba Erik (59 kg), Krasznai Máté (66 kg) és Szabó László (80 kg) is már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a párizsi birkózó-világbajnokság keddi versenynapján.

A nyolcaddöntők sorát a vb-újonc Torba nyitotta meg, aki szép győzelemmel mutatkozott be a versenyen, ám második meccsén szinte csak pillanatokat töltött a szőnyegen. A 21 éves birkózó az orosz Sztefan Marjanyannal találkozott a 16 között, aki előbb gyorsan kitolta őt a szőnyegről, majd a második perc elején egy csípődobással levitte, s másodpercekkel később tusba szorította.

Torba Erik után nem sokkal Szabó Lászlót szólították, akitől lehetett ugyan várni a továbbjutást, de az egyértelmű volt, hogy a kazah Askat Dilmuhamedov elleni meccse nagyon nehéz lesz, a két birkózó a tavaly decemberi budapesti vb bronzmeccsén ugyanis akciómentes csatát harcolt végig, melyből intésekkel 2-1-re a magyar került ki győztesen. A meccsük ezúttal is nagyon hasonló forgatókönyv szerint zajlott, hiába próbálkoztak, egyikük sem talált igazán fogást a másikon. Az első menetben egy-egy intés volt, a másodikban viszont csak Szabót figyelmeztették, így 2-1-re ezúttal a kazah nyert.

Párizs, 2017. augusztus 22. Krasznai Máté (j) és az örmény Karen Aszlanján küzd a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportja nyolcaddöntőjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 22-én. Karen Aszlanján győzött és bejutott a negyeddöntőbeForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az idei Európa-bajnokságon ötödik Krasznai Máté második párizsi ellenfele az örmény Karen Aszlanyan volt, aki előzetesen nem tűnt verhetetlennek, ám ezen a napon jobban birkózott. A BHSE 24 éves kötöttfogásúja már az első menetben egy intéssel és kitolással kétpontos hátrányba került, majd a második elején az örmény levitte őt, s így már 4-0-ra vezetett. A hajrá felé közeledve Aszlanyan láthatóan fáradt, a magyar birkózónak pedig egy mögé kerülést sikerült végrehajtania, ám a pörgetés már nem jött össze, így Krasznai 4-2-re veszített.

A selejtezőben vesztes Lám Bálinthoz hasonlóan mindhárman akkor juthatnak a bronzmérkőzésig tartó vigaszágra, ha legyőzőik a fináléba kerülnek.

Három magyar jutott tovább a birkózó vb-n

Szabó László (80 kg) látványos, Krasznai Máté (66 kg) küzdelmes győzelmet aratott, így Torba Erikhez (59 kg) hasonlóan mindketten bejutottak a nyolcaddöntőbe a párizsi birkózó-világbajnokság keddi versenynapján. Lám Bálint (130 kg) kikapott a selejtezőben.