Társoldalunk:

Nyomravezetői jutalom az erőemelő-bajnok gyilkosáért

2017.08.23. 13:44

Félmillió rubel (mintegy 2 millió 180 ezer forint) jutalmat ajánlott fel az orosz belügyminisztérium azért az információért, amely elvezethet Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnok feltételezett gyilkosához - közölte szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség.

Dracsovot vasárnap hajnalban ölték meg egy habarovszki szórakozóhely előtt. A tettes több, a világhálón elterjedt videofelvétel tanúsága szerint előbb egy fordulásos köríves rúgással, majd egy egyenes lábas rúgással ledöntötte, és többször is megütötte a már az aszfalton fekvő sportolót, aki a kórházban belehalt fejsérüléseibe.

Hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva több orosz hírügynökség is a gyanúsított elfogásáról számolt be, ám utóbb ezek a jelentések valótlannak bizonyultak. Dracsov hivatalosan meg nem nevezett gyilkosa ellen szövetségi körözést adott ki a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított Anar Allahvenarov maga is sportoló, a kevert harcművészetek művelője. Az orosz médiában korábban megjelent jelentésekben egy másik név szerepelt.

Az SZK a bűncselekményt kedden "huliganizmus indítékával elkövetett emberölésnek" minősítette, amiért a tettest 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Korábban a vád "óvatlanság miatt halált okozó szándékos testi sértés" volt.