Vágólapra másolva!
A 64 kilogrammban szereplő Kovács Richárd győzelemmel mutatkozott be a hamburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon, melynek pénteki nyitónapján Harcsa Zoltán (75 kg) után Hámori Ádám (91 kg) is kikapott és kiesett.

A mindössze 19 éves vb-újonc Kovács a komolyabb nemzetközi eredménnyel nem rendelkező, naurui Colan Calebbel találkozott, s a papírforma alapján fiatal kora ellenére is győznie kellett.

A nyíregyházi tehetség talán első világbajnoki szereplése miatt is egy kicsit visszafogottabban kezdte a mérkőzést, ennek ellenére már az első menetben is jobbnak tűnt riválisánál.

A folytatásban aztán egyértelműen Caleb fölé nőtt, s összességében fölényes győzelmet aratott egyhangú, 5-0-s pontozással.

A vasárnapi nyolcaddöntőben a hatodik kiemelt mongol Chinzorig Baatarsukh lesz az ellenfele.

Kovács Richárd győzelemmel mutatkozott be az ökölvívó-vb-n Forrás: boxing.hu

Hámori Ádám szintén vb-újoncként lépett ringbe, de neki lényegesen nehezebb feladata volt, ugyanis az ukrán Ramazan Muszlimov várt rá. A találkozót az ukrán kezdte valamivel jobban, s ugyan Hámori nem volt megijedve, bátran ment előre, de riválisa nagyobbakat és pontosabban ütött az első menetben.

A másodikban valamivel szintén Muszlimov volt a meggyőzőbb, viszont a

záró három percben a magyar nehézsúlyú látszott jobbnak, ám ez végül nem volt elég. Muszlimov 5-0-s pontozással nyert, így ő jutott a 16 közé.

A délutáni programban a vb harmadik magyarja, Harcsa Zoltán megosztott, 4-1-es pontozással kapott ki az olasz Salvatore Cavallarótól.

Kikapott Harcsa Zoltán az ökölvívó-vb-n

Szoros mérkőzésen, megosztott pontozással kénytelen búcsúzni.