Társoldalunk:

Világcsúcsot úszott Németh Nándor ellenfele

2017.08.25. 17:38

Az amerikai úszás legújabb csodagyerekének nevezett Michael Andrew világcsúccsal jutott be a középfutamba az 50 méteres férfi gyorsúszásban. Ugyanebben a számban Németh Nándor a negyedik idővel szintén középdöntős. Ilyés Laura női 200 háton finalista. A magyarok számára a legfontosabb verseny, a 100 méteres férfi pillangóúszás döntője éjfél után kezdődik Indianapolisban. Ebben a számban Milák Kristóf az aranyéremért úszik majd.

Magyar szempontból a világbajnokság leglazább délelőttje volt a pénteki. Azért így is volt kire és mire odafigyelni. A váltóval világbajnok Németh Nándor az 50 méteres gyorsúszásban a negyedik legjobb idővel kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Németh 22.59-es idejénél hárman úsztak tehát jobbat. Közülük az amerikai Michael Andrew 21.75-ös junior világrekordot repeszett - az előfutamban. Némethnek tehát fel van adva a lecke, mert ezt az amerikait máris a sportág legújabb csodagyerekeként tartják számon. 

Az amerikai Michael Andrew már az előfutamban világcsúcsot úszott az 50 méteres gyorsúszásbanForrás: AFP/2017 Getty Images/Streeter Lecka

A Dél-Dakotában született 18 éves fiatal tehetség már 2016-ban a kanadai rövidpályás világbajnokságon letette a névjegyét a felnőttek között. Akkor a 100 méteres vegyesúszásban nyert világbajnoki címet. 

A magyarok számára örömteli hír, hogy a női 200 méteres hátúszásban Ilyés Laura nyolcadikként bejutott az esti fináléba. Ilyés ideje 2.12.61 volt. Ugyancsak finalista a magyar 4x100-as vegyes gyorsváltó. A Juhász Janka, Gyurinovics Fanni, Barta Márton és Márton Richárd négyes a hetedik idővel jutott a döntőbe.

Magyar idő szerint szombaton 00.28-kor a férfi 100 méteres pillangóúszásban Milák Kristóf az aranyéremért úszik.