Társoldalunk:

Lucz Dóra kívánsága a vasárnapi 200 méteres kajak-döntőre

2017.08.26. 17:20

Szombat délután újabb négy magyar hajó jutott be a csehországi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntőibe. Helyszíni nyilatkozatok.

Korisánszky Dávid és Mike Róbert a férfi kenu párosok 1000 méteres középfutamában óriási hajrát követően megszerezte a harmadik helyet, ezzel kvalifikálta magát a szombati döntőbe.

Pénteken azt mondtam, hogy nincs olyan erősségünk, amellyel a világ élvonalába tartoznánk, egyedül a szívünkre nem lehet panasz. Szerencsére takarékosan tudtam haladni kétszáz méterig – mondta Korisánszky Dávid, akinek a társa is osztotta a véleményét a szívről.

Korisánszky Dávid és Mike Róbert harmadikként ért célba a férfi kenu párosok 1000 méteres középfutamábanForrás: MTI/Kovács Tamás

„Itt már nem a kenutudás számít, mert mindenki hasonló szinten van. Itt csak az a fontos, hogy kinek mekkora szíve van, márpedig nekem nagy van. Idén már csak egyszer kell ezer métert mennem (vasárnap) és abban a szívem és a tudásom is benne lesz – tette hozzá Mike Róbert.

Lucz Dóra a női kajak egyesek 200 méteres középfutamát óriási harcban, 40.325-ös idővel nyerte meg, így bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol a legnagyobb ellenfele az új-zélandi olimpiai bajnok, Lisa Carrington lehet.

„Jól sikerült kijönnöm a rajtból, ami nálam mindig kulcskérdés. Csak a mellettem hajtó svéd lányt érzékeltem, de próbáltam magamra figyelni – értékelt az Újpesti TE 22 éves kajakozója.

Lucz Dóra (jobbra) meggyőző teljesítménnyel jutott be a vasárnapi döntőbeForrás: Origo

„Nem láttam a többi középfutamot, de biztos kemény döntő lesz. A világ legjobbjai vannak itt. Örülök, hogy én is köztük lehetek. Meg fogok tenni minden tőlem telhetőt. Odaállok, és kiadom magamból a maximumot – tette hozzá Lucz Dóra, aki arra a kérdésre, hogy mit vár a vasárnapi döntőtől, csak ennyit válaszolt: „sok szerencsét."

Horvát Bence majdnem fél másodperc előnnyel, 34.360-as idővel nyerte meg a férfi kajak egyesek 200 méteres középfutamát, míg a női kenu egyes 200 méteres középfutamából Tamás Kincső a második helyen jutott be a vasárnapi döntőbe.

A szombati nap utolsó magyar érdekeltségű futamán a Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán alkotta férfi kajak négyes 1:22.201-es idővel az ötödik helyen ért célba 500 méteren, így lemaradt a vasárnapi fináléról.

A további program:

vasárnap:
A döntők 10.00 (férfi K-1 és C-2 200 m, férfi K-1, C-1 és K-4 500 m, férfi C-2, K-4 és C-4 1000 m, női K-1, C-1 és K-2 200 m, női K-4 500 m és női K-1 1000 m)
5000 m-es döntők 14.30