Társoldalunk:

Kasza Róbert ezüstérmet nyert az öttusa vb-n

2017.08.26. 21:02

Kasza Róbert ezüstérmet nyert szombaton a férfiak hagyományos versenyében a kairói öttusa-világbajnokságon.

A férfiak hagyományos versenyének döntője már pénteken elkezdődött a körvívással, amelyben Kasza nagyszerűen szerepelt, 24 győzelmet aratott és 11 ellenfelétől kapott ki, ezzel a harmadik helyen állt.

Kasza Róbert fantasztikusan szerepelt a kairói öttusa-világbajnokságonForrás: AFP/Kisbenedek Attila

A szombati folytatásban előbb a nyolcadik időt érte el úszásban, majd egyetlen akadályveréssel ment végig a lovaspályán, így a kombinált szám előtt második volt. Az élről startoló dél-koreai Jung Dzsin Hvát az utolsó körben megszorította, de végül másodikként futott a célba a lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futás végén.

A döntőbe jutott másik magyar versenyző, Marosi Ádám - Martinek János szövetségi kapitány tájékoztatása szerint - 12. lett.

Kedden hajnali fél egykor született meg a második gyermekem, majd másnap hajnali háromkor indultunk ki a világbajnokságra" - mondta Kazsa Róbert.

A döntőre rátérve úgy fogalmazott, hogy tudatosan és jól vívott pénteken, végig kiegyensúlyozott volt.

"Ma pedig megcsináltam azt, amire képes vagyok. Semmi extra nem történt, de jól versenyeztem, ami a második helyre volt elég. Ezüstöt nyertem az Eb-n és most a vb-n is, eddig ez pályafutásom csúcsa" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy mindenkinek köszönettel tartozik, akinek ebben egy kicsi kis része is volt.

Csapatban a magyarok negyedikek lettek. Az aranyérem az egyiptomiaknak jutott.