Társoldalunk:

Győzött a magyar női csapat az öttusavébén

2017.08.27. 21:16

Megnyerte a nők hagyományos csapatversenyét a Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta összeállítású válogatott, míg Földházi egyéniben ezüstérmet szerzett vasárnap a kairói öttusa-világbajnokságon.

Alekszejev egyéniben hetedik, a tavaly vb-aranyérmes Kovács pedig nyolcadik lett.

A döntő már szombaton elkezdődött a körvívással, amelyben ezúttal Földházi szerepelt a legjobban, 20 győzelemmel és 15 vereséggel a kilencedik helyen zárta az első szakaszt, ezzel biztos alapot teremtett magának a jó eredmény eléréséhez.

Földházi a lovaspályán egy akadályt vert leForrás: MTI/Kovács Tamás

A folytatásban a 200 méteres úszásban a harmadik leggyorsabb volt, majd a lovaspályán egyetlen akadályt vert le, így a lövészetekkel kombinált futásnak másodikként vághatott neki, és bár az élcsoportban több helyen változott a sorrend, megtartotta pozícióját. Alekszejev és Kovács a reméltnél gyengébb vívással kezdett, de aztán fokozatosan lépett előre,ezzel az elmúlt év után ismét első lett a csapat.

Rendkívül izgalmas, jó versenyt produkáltak a lányok, szívüket-lelküket beletették- értékelt az MTI-nek Kállai Ákos szövetségi kapitány, aki szerint ezzel együtt mindenkinél akadtak hibák, úgyhogy még mindig van tartalék ebben a csapatban, akár az egyéni helyezésekben is.

A magyarok a hétfői zárónap előtt - amikor a vegyes váltót rendezik - három éremnél tartanak. Szombaton Kasza Róbert második lett a férfiak hagyományos versenyében.