US Open: a világelső nyert, a címvédő kiesett

US Open 2017 - Day 2 tennis Horizontal
Germany’s Angelique Kerber leaves the court after being defeated by Japan’s Naomi Osaka during their 2017 US Open Women's Singles match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 29, 2107. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD
Vágólapra másolva!
Már az első fordulóban kiesett a női egyes címvédője a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon, az év utolsó Grand Slma-tornáján: Angelique Kerber a japán Oszaka Naomitól kapott ki kedden két nagyon sima szettben.

A 29 éves német játékos idén gyenge formában versenyez: nem nyert tornát és 25 győzelme mellett immár 18 veresége is van. A világranglistán - amelyet korábban vezetett is - jelenleg csak a hatodik, s a mostani kudarc nyomán kikerül az első tíz közül is.

A 19 esztendős Oszaka a 45. a WTA rangsorában, és igazi specialistája az első körös GS-meccseknek: ez volt a hatodik ilyen mérkőzése, és eddig valamennyit megnyerte. Mindehhez külön siker, hogy Kerber volt a fiatal japán játékos első top tízes áldozata.

A US Openen legutóbb 2005-ben fordult elő, hogy a női címvédő már nyitókörben kiesett, akkor az orosz Szvetlana Kuznyecovával történt meg ez.

Könnyed győzelemmel kezdte meg viszont a szereplését New Yorkban a női világelső Karolina Pliskova: a cseh teniszező a lengyel Magda Linette ellen nyert kedden két sima játszmában.

A 25 éves teniszező tavaly döntőt játszott az amerikai nyílt bajnokságon, most pedig be kell jutnia a fináléba ahhoz, hogy megőrizze első helyét a világranglistán.

Jelenleg eső miatt a külső pályákon áll a játék Flushing Meadowsban.

Eredmények:
nők, 1. forduló (a legjobb 64 közé jutásért):
Oszaka (japán)-Kerber (német, 6.) 6:4, 6:1
Ka. Pliskova (cseh, 1.)-Linette (lengyel) 6:2, 6:1
Strycova (cseh, 23.)-Doj (japán) 6:1, 6:3
Wickmayer (belga)-Curenko (ukrán, 28.) 6:3, 6:1
Cirstea (román)-Kerkhove (holland) 6:1, 6:3