Kolumbiai siker a Calar Altón, Froome növelte előnyét a Vueltán

cycling TOPSHOTS Horizontal
Trek-Segafredo Spanish cyclist Alberto Contador (L) and Sky's British cyclist Chris Froome prior to the start of the 5th stage of the 72nd edition of "La Vuelta" Tour of Spain cycling race, a 175,7km route between Benicassim to Alcosssebre on August 23, 2017. / AFP PHOTO / JAIME REINA
Vágólapra másolva!
Miguel Ángel López nyerte a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát szerdán, összetettben Chris Froome növelte előnyét.

A 187,5 kilométeres etapon a Lorcából induló versenyzőkre hegyi hajrá várt a Calar Altón található csillagvizsgálóig. A táv nagy részét rossz időben, esőben tették meg, ráadásul a szakasz végi emelkedők is rostálták a mezőnyt.
Az utolsó kilométereken kilencfős élboly alakult ki, benne a Tour de France-győztes brit Chris Froome-mal, a kolumbiai Lópezzel, illetve a 2010-es Vuelta bajnokával, Vincenzo Nibalival. Nibali támadását előbb López, majd Froome is át tudta venni, a kolumbiai ráadásul tovább is ment, és magabiztos előnnyel nyerte a szakaszt, míg Froome a jóváírásért sprintben megelőzte az olasz kerekest.

Az eddig összetettben második Esteban Chaves 2:05, míg a harmadik Nicolas Roche 4:17 perccel maradt le López mögött, így már csak Nibali van két percen belül Froome-hoz képest.

Eredmények:
11. szakasz, Lorca-Calar Alto, 187,5 km:
1. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 5:05:09 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 14 másodperc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Froome 45:18:01 óra
2. Nibali 1:19 perc hátrány
3. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica-Scott) 2:33 p h.

Csütörtökön a Motril és Antequera közötti 160,1 kilométer vár a mezőnyre, amely a szeptember 10-i madridi befutóig összesen 3324,1 kilométert tesz meg.