Fabio Fogninit eltiltották a US Opentől

Western & Southern Open - Day 3 GettyImageRank2 SPORT TENNIS
MASON, OH - AUGUST 14: Fabio Fognini of Italy returns a shot against Daniil Medvedev of Russia during the Western and Southern Open on August 14, 2017 in Mason, Ohio. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem úszta meg a 24 000 dolláros pénzbüntetéssel az olasz Fabio Fognini. A közismerten heves vérmérsékletű, 30 éves családapa még az egyéni első fordulóban viselkedett minősíthetetlenül, többek között sértegette a találkozót vezető székbírót, aki nem mellékesen nő volt.

Kikapott honfitársától, Stefano Travagliától (6:4, 7:6, 3:6, 6:0), de a párosban folytathatta. Egészen szombatig, amikor valószínűleg újabb részletek derültek ki a sportszerűtlen magatartásáról. Pontos magyarázattal egyelőre nem szolgáltak az illetékesek, de annyi biztos, hogy kitiltották a US Openről, így a szombati meccsét a párosban már nem játszhatta le. Elképzelhető, hogy hosszabb eltiltást kap a Grand Slam-versenyektől és a pénzbüntetését akár 250 000 dollárra is emelhetik. Az ügy teljes kivizsgálásáig nem adnak további információt a történtekről.