Társoldalunk:

Kiesett a Babost búcsúztató Sarapova a US Openen

2017.09.03. 23:51

Anastasija Sevastova legyőzte Marija Sarapovát a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon a női verseny vasárnapi nyolcaddöntőjében.

A 16. helyen kiemelt lett elveszítette ugyan az első szettet, a folytatásban viszont felőrölte orosz ellenfelét. Sevastova a második játszmában egy, a harmadik szettben három alkalommal vette el Sarapova szervajátékát.
A volt világelső, ötszörös Grand Slam-győztes Sarapova 15 hónapos eltiltását követően - amelyet doppingvétség, meldonium használata miatt kapott - először indult GS-versenyen, miután korábban a Roland Garroson és Wimbledonban sem játszhatott. A US Openen szabadkártyás orosz három győzelmet aratott a főtáblán: előbb a második helyen rangsorolt román Simona Halepet búcsúztatta, majd a második fordulóban Babos Tímeát, legutóbb pedig a szintén szabadkártyás, amerikai Sofia Kenint.A férfiak versenyében a 12. helyen kiemelt Pablo Carreno Busta három szettben búcsúztatta a kanadai Denis Shapovalovot: mindhárom játszma rövidítésben dőlt el.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
Carreno (spanyol, 12.)-Shapovalov (kanadai) 7:6 (7-2), 7:6 (7-4), 7:6 (7-3)
nők:
Sevastova (lett, 16.)-Sarapova (orosz) 5:7, 6:4, 6:2
Stephens (amerikai)-Görges (német, 30.) 6:3, 3:6, 6:1