Lopezé a szakasz, Froome növelte előnyét a Vueltán

- Horizontal
Astana Pro Team's Colombian cyclist, Miguel Angel Lopez Moreno, celebrates as he crosses the finish line winning the 15th stage of the 72nd edition of "La Vuelta" Tour of Spain cycling race, a 129,4 km race from Alcala La Real to Sierra Nevada, Alto Hoya de la Mora, on September 3, 2017. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
Miguel Angel Lopez nyerte vasárnap a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 15. szakaszát, összetettben pedig Chris Froome kicsivel növelte az előnyét.

Az Alcalá la Real és Sierra Nevada közötti 129,4 kilométeres etapon a célba vezető emelkedőt a kolumbiai kerekes bírta a legjobban, így nagy fölénnyel diadalmaskodott, sikerével pedig összetettben a tizedikről feljött a hatodik helyre. A mögötte több mint félperces hátránnyal második orosz Ilnur Zakarin egy pozíciót előrelépve már harmadik.

A végső győzelemre legesélyesebb Froome és az olasz Vincenzo Nibali csatáját ezúttal előbbi nyerte.

Bár a Vuelta 2010-es olasz bajnoka az utolsó hegy lábánál egy ritmusváltással megpróbálta lerázni a Tour de France immár négyszeres győztesét, de nem járt sikerrel, az utolsó métereken pedig le is szakadt brit ellenfelétől, aki így hat másodperccel növelte előnyét, amely ismét egy perc fölé hízott.

Eredmények:
15. szakasz, Alcalá la Real-Sierra Nevada, 129,4 km, hegyi befutó:
1. Miguel Angel Lopez (kolumbiai, Asztana) 3:34:51 óra
2. Ilnur Zakarin (orosz, Katyusa-Alpecin) 36 mp hátrány
3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 45 mp h.
Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Sky) 62:06:25 óra
2. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 1:01 perc hátrány
3. Zakarin 2:08 p h.

A hétfői szünnapot követően kedden a Circuito de Navarra és Logrono közötti 40,2 kilométeres egyéni időfutam vár a mezőnyre, amely a jövő vasárnapi, madridi befutóig összesen 3324,1 kilométert tesz meg.