A budapesti cselgáncs-vb jó reklámja volt a sportágnak

Judo VB 2017 Budapest cselgáncs
Magyarország - Franciaország csapatverseny
Vágólapra másolva!
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke három érmet várt honfitársaitól a budapesti cselgáncs-világbajnokságon, de a három ötödik hellyel szakmailag is elégedetten zárta az eseményt, miként házigazdaként a rendezést is.

"Rengeteg köszönő jókívánságot kaptam, illetve kapok folyamatosan a versenyzőktől, edzőktől, sportvezetőktől, hogy itt lehettek Budapesten, és ilyen nagyszerű kiszolgálásban részesítettük őket" - nyilatkozta Tóth László hétfőn az MTI-nek.

Tóth László kiemelte: az esemény rangját emelte, hogy sok VIP-vendég érkezett a versenyre - többek között Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere -, illetve soha korábban ennyi újságíró nem dolgozott még sportági vb-n.

A magyarok három ötödik helyet szereztek Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott szakmai irányítói egy érem és egy pontszerző hely megszerzését tűzték ki célul, ezzel szemben az elnök három érmet várt.

- mondta. - Erős válogatottunk van, tele kiváló versenyzővel, bízok benne, hogy a következő világversenyeken, ide sorolnám a tokiói olimpiát is, összejön az éremszerzés."

A rendezéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, "összességében a budapesti vb jó reklámja volt a sportágnak itthon és külföldön, amire házigazdaként büszkék lehetünk".