Maratoni kajak-kenu vb: újabb hat magyar érem

kajak-kenu, Vékássy Levente, Varga Ádám
Vékássy Levente és Varga Ádám a K-2 világbajnokai Dél-Afrikában
Vágólapra másolva!
Négy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar válogatott tagjai a dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság korosztályos versenyszámaiban pénteken.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint

az U23-as férfi kenusok között Dóri Bence, az ifjúsági férfi kajak ketteseknél a Vékássy Levente, Varga Ádám, az ifjúsági női kajakozók mezőnyében pedig a Kőhalmi Emese, Bakó Olga páros győzött.

Vékássy Levente és Varga Ádám a K-2 világbajnokai Dél-Afrikában Forrás: canoephotography.com / Balint Vekassy (ICF)/Balint Vekassy

Utóbbi futamban a

Korsós Zsófia, Nagy Viktória duó második lett. Az U23-as férfi kajak egyesek között Máthé Krisztián harmadikként ért célba.

Az ifjúsági kenu párosoknál a Fejes Dániel, Simon Sebestyén kettős első lett, de ez a kevés induló miatt nem volt hivatalos vb-versenyszám.

A világverseny csütörtöki nyitónapján öt korosztályos számban végeztek az első helyen a magyarok, de a női ifjúsági kenusok eredménye sem számít hivatalosnak.

Nagyszerű magyar kezdés a maratoni kajak-kenu vb-n

Nagyszerűen kezdték a magyar kajak-kenusok a dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni világbajnokságot, amelynek csütörtöki nyitónapján öt korosztályos számban végeztek az első helyen. A lányoknál ifjúsági kajakban Csikós Zsóka szerezte meg az aranyérmet Fekete Dorina előtt, az U23-asoknál Mihalik Sára győzött, míg Czéllai-Vörös Zsófia ezüstérmes lett.