Társoldalunk:

A magyar kajak-kenusok hengereltek az Olimpiai Reménységek Versenyén

2017.09.18. 10:11

A 15-17 éves versenyzőkből álló magyar válogatott parádés teljesítményt nyújtva 30 aranyérmet és összesen 66 dobogós helyezést gyűjtött a kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyet a múlt hétvégén rendeztek az augusztusi felnőtt világbajnokság helyszínén, a csehországi Racicében.

A szegediek 17 éves kenusa, Zombori Dominik egymaga öt első helyet szerzett: győzni tudott C-2 1000 és 200 méteren, C-4 500 és 200 méteren, valamint C-1 500 méteren is.

"Minden Olimpiai Reménységek Versenyének van egy hőse, az idén Zombori Dominik lett az. Hihetetlen, amit véghez vitt, túlteljesített minden várakozást az öt aranyérmével" - mondta Dónusz Éva, utánpótlás szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján.

30 aranyérmet és 66 dobogós helyezést gyűjtöttek a mieink RacicébenForrás: canoephotography.com/Balint Vekassy (ICF)

A szakember hozzátette: az egész csapat nagyon egységes és eredményes volt, minden szakágban erős a magyar utánpótlás, talán egyedül férfi kajakban látszik az, hogy a csapathajókat érdemes előbb összeállítani és többet készülni a párosokra és a K-4 500 méteres számra.

"A 30 aranyérem és a 66 érem ennek ellenére önmagáért beszél, az eredmények mutatják, hogy a következő években is jól fogunk majd szerepelni ifiben a világversenyeken" - fogalmazott.

A magyar válogatott messze a legeredményesebb nemzetnek bizonyult az ORV-n.