Kisebb csapatok indulnak a 2018-as nagy kerékpáros körversenyeken

CYCLING - ROAD WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 - TTT MEN ELITE CHAMPIONSHIP CHAMPIONSHIPS CONTRE LA MONTRE CYCLING Cyclisme EQUIPE ROAD SPORT TEAM TEAM TIME TRIAL TIME TRIAL WORLD
Team Sky (GBR), Owain DOULL (GBR), Christopher FROOME (GBR), Vasil KIRYIENKA (BLR), Michal KWIATKOWSKI (POL), Gianni MOSCON (ITA), Geraint THOMAS (GBR) during the 90th Road World Championships 2017, Team Time Trial TTT Men Elite cycling race, Ravnanger - Bergen (42,5km) on September 17, 2017 in Bergen, Norway - Photo Tim De Waele / DPPI
Vágólapra másolva!
Az eddigi kilenc helyett nyolc versenyzővel vehetnek rész a csapatok a három nagy kerékpáros körversenyen, a Giro d'Italián, a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kedden bejelentett modernizációs törekvései nyomán 198 helyett 176 versenyző vesz majd részt a háromhetes viadalokon. Az UCI az intézkedéstől a kerékpárosok, a szurkolók és a versenyzőket kísérő konvoj biztonságának javulását várja.

A Sky csapata a Vuelta a Espanán Forrás: DPPI/De Waele Tim

Az UCI versenynaptárában szereplő többi versenyen a csapatok hét-hét kerekessel szerepelhetnek majd.

A nemzetközi szövetség bergeni ülésén - az országúti vb helyszínén - arról is határoztak, hogy a lengyelországi Pruszków ad otthont a 2019-es pályakerékpáros-világbajnokságnak.