Társoldalunk:

Golovkin még az idén visszavágna Alvareznek

2017.09.20. 09:30

Tom Loeffler, Gennady Golovkin promótere szerint már folytak egyeztetések a Golden Boy Promotionsszel, természetesen a Canelo Alvarez elleni visszavágóról.

A két fél szeptember 16-án rendkívül kemény, kiélezett meccset vívott, a pontozólapok alapján pedig összességében döntetlen lett a végeredmény. GGG csapata azonnal jelezte, hogy készen állnak a visszavágóra, és ugyanígy nyilatkozott Eric Gomez, a Golden Boy Promotions igazgatója.

Golovkin és Alvarez meccse döntetlen lettForrás: AFP/John Gurzinski

A két fél álláspontja annyiban különbözik, hogy míg Golovkin már decemberben szorítóba lépne, Alvarez állítólag pihenni kíván és jövő május elõtt nem vállalna újabb mérkőzést. Loefflerék szerint ők is tudnak várni Canelora, és megváltoztatják a tervüket,ha kapnak rá valamiféle garanciát, hogy a népszerű mexikói öklöző következõ meccsét, 2018-ban mindenképpen a középsúlyú WBC/WBA/IBF világelső ellen vívja majd.

Golovkin decemberi ellenfeleként egyébként Billy Joe Saunders, a WBO 160 fontos bajnoka, vagy Miguel Cotto is szóba jöhet, aki jelezte, hogy szívesen megmérkőzne a GGG vs. Canelo párharc nyertesével.

profiboksz.hu