Társoldalunk:

John McEnroe és csapata szépített Björn Borgékkal szemben

2017.09.23. 14:16

A negyedik meccset megnyerte, ezzel 3-1-re szépített a világválogatott az európai teniszcsapattal szemben a prágai meghívásos Laver Kupán.

A vadonatúj férfi csapatverseny nyitánya után - amikor is sorban egymás után mindhárom egyest Európa képviselője nyerte -, a péntek esti páros összecsapáson az ausztrál Nick Kyrgios és az amerikai Jack Sock alkotta duó döntő rövidítésben felülkerekedett a Rafa Nadal, Tomas Berdych spanyol, cseh kettősön. 

Roger Federer (bal szélen) is részt vesz az új férfi csapatversenyenForrás: AFP/Michal Cizek

Az állás:
Európa-Egyesült Államok 3-1
---------------------------
Kyrgios, Sock (ausztrál, amerikai)-Nadal, Berdych (spanyol, cseh) 6:3, 6:7 (7-9), 10-7 - döntő rövidítés
korábban:
Cilic (horvát)-Tiafoe (amerikai) 7:6 (7-3), 7:6 (7-0)
Thiem (osztrák)-Isner (amerikai) 6:7 (15-17), 7:6 (7-2), 10-7 - döntő rövidítés
A. Zverev (német)-Shapovalov (kanadai) 7:6 (7-3), 7:6 (7-5)

A golfozók Ryder Kupájának mintájára szervezett Laver Kupán a hatfős együtteseket két legendás játékos vezeti: az európai gárdát a svéd Björn Borg, a másikat pedig az amerikai John McEnroe. A torna az ausztrálok 11-szeres Grand Slam-bajnokáról, Rod Laverről kapta a nevét.

Björn Borg az európai, John McEnroe a világválogatottat vezetiForrás: AFP/Michal Cizek

Az európai csapatban a világelső Rafael Nadal és a ranglistán őt követő Roger Federer mellett - a sérült Novak Djokovic, Andy Murray és Stan Wawrinka távollétében - a horvát Marin Cilic, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és Berdych kapott helyet. A világválogatottat Kyrgios és Sock mellett a szintén amerikai John Isner, Sam Querrey és Frances Tiafoe, valamint a kanadai Denis Shapovalov alkotja.

Jack Sock és Nick Kyrgios játszik a Tomas Berdych, Rafael Nadal duóvalForrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A torna mindhárom játéknapján három egyes és egy páros meccsre kerül sor. A mérkőzések két nyert szettre mennek, 1-1 után döntő rövidítés következik. Egyetlen játékos sem szerepel kettőnél több egyes találkozón, a hat csapattagból pedig négynek kötelező párost játszania. Az első napon egy, a másodikon kettő, míg a harmadikon három pontot ér a győzelem. Az a válogatott nyer, amelyik előbb eléri a 13 pontot. Ha 12 meccs után döntetlen az állás, rendeznek egy végső páros mérkőzést.