Babos Tímea már elődöntős egyesben

2017 US Open Tennis Championships New York 2017 TENNIS sports MATCH August competition racket tennis match GAME Round Two
Babos Tímeáék visszajöttek a mélypontról
Vágólapra másolva!
Babos Tímea újabb magabiztos győzelemmel bejutott az elődöntőbe a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

A verseny második kiemeltje - aki a világranglista 52. helyén áll - csütörtökön a svájci Stefanie Vögelével (196.) csapott össze, s villámrajtot vett, két brékkel pillanatok alatt 4:0-ra elhúzott. A folytatásban ugyan némileg magára talált a rivális, de Babos játszmanyerése nem forgott veszélyben, 26 perc alatt előnybe került.

Babos Tímea Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Volkan Furuncu

A második szett is két Babos-brékkel indult, de 3:0 után Vögele is elvette ellenfele adogatójátékát. A 24 éves magyar teniszező előnye azonban megmaradt a játszma végéig, 5:4-nél pedig kiszerválta az 1 óra 3 percig tartó meccset, s továbblépett az elődöntőbe, ahol a világranglista 119. helyén álló fehérorosz Arina Szabalenka vár rá.

"Boldog vagyok, hogy ismét elődöntőbe jutottam egyesben. Úgy érzem, ma is jól játszottam. Tegnap némileg balszerencsém volt az esővel, ma viszont szerencsés lehetek, hogy be tudtuk fejezni a mérkőzést" - nyilatkozta saját honlapján Babos.

Eredmények (egyes, negyeddöntő):
Babos Tímea (2.)-Stefanie Vögele (svájci) 6:3, 6:4
Szabalenka (fehérorosz)-Kozlova (ukrán) 7:6 (7-5), 3:6, 6:1