Társoldalunk:

Két távon hét magyar továbbjutás a rövidpályás gyorskorcsolya-Vk első napján

2017.09.28. 19:58

Az 500 és 1500 méter csütörtöki selejtezőiben két magyar, Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra maradt versenyben mindkét távon a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának a BOK Csarnokban zajló első állomásán.

A leghosszabb távon rajtuk kívül még Liu Shaoang vette sikerrel a selejtezőt, meglepetésre búcsúzott ugyanakkor Burján Csaba, továbbá kiesett Heidum Bernadett és Kónya Zsófia is. 

Liu Shaoang (elől) az egyik távon remekelt, a másikon betlizettForrás: AFP/Johannes Eisele

A legrövidebb számban a junior világbajnok Liu Shaoang kiesése jelentett meglepetést, a táv tavalyi vb bronzérmese a második fordulóban kicsúszott egy kanyarban. A nőknél viszont Jászapáti mellett Keszler Andrea, a férfiaknál pedig a szám tavalyi világbajnoka, Liu Shaolin mellett Burján is negyeddöntőbe jutott. Kónya ebben a számban is lemaradt a folytatásról.

A budapesti verseny pénteken 10.40-től az 1000 méter és a váltók selejtezőjével folytatódik.

A négy állomásból álló vk-sorozaton 500 és 1000 méteren nemenként 32-en, 1500 méteren 36-an jutnak olimpiai kvótához, továbbá a nyolc legjobb váltó szerez indulási jogot. A versenyzők a nemzetnek gyűjtik a pontokat és egy távon országonként legfeljebb három kvóta szerezhető.