Társoldalunk:

Wladár: a magyar úszósport nem Hosszú Katinkáról szól

2017.09.29. 17:40

Wladár Sándor napi 14-16 órákat dolgozik, amióta megválasztották a Magyar Úszó Szövetség elnökének, és mint a DIGI Sport híradójának elárulta: lényeges cél, hogy a szervezet balhémentes és kikezdhetetlen legyen, míg Hosszú Katinkával kapcsolatban elmondta, hogy a magyar úszósport nem az Iron Ladyről szól, de segíteni kell mindenben, ha bármilyen kérdése van, azt meg kell hallgatni.

"Fontos feltétel, hogy átlátható legyen a szövetség működése. Mindenki tudja az év elején, hogy mennyi pénzből tud gazdálkodni, milyen edzőtáborok vannak biztosítva, és kapják meg időben azt a támogatási pénzt, ami nekik jár" – tette hozzá az 54 éves sportvezető.

Gyárfás Tamás és Bienerth Gusztáv után a legnagyobb változás talán az, hogy egy úszó, nem mellesleg egy olimpiai bajnok lett az új elnök. Így talán az elnökség és a sportolók közti kapcsolat is gördülékenyebb lesz, még azokkal is, akikkel eddig finoman szólva sem volt felhőtlen a szövetség viszonya.

Hosszú Katinka még mindig a zászlóshajója a magyar úszósportnakFotó: Mudra László - Origo

"Nagyjából az úszás világába születtem, és azt követően is eltöltöttem benne sok időt. Talán a személyes kapcsolatrendszeremmel tudok valamit belevenni ebbe a struktúrába."Hosszú Katinka még mindig a zászlóshajója a magyar úszósportnak, ezért segíteni kell mindenben, ha bármilyen kérdése van, azt meg kell hallgatni. Számítunk arra, hogy ő is segítse a mi munkánkat. De a magyar úszósport nem Katinkáról szól elsősorban, hanem a teljes tagságról. Nekünk az a küldetésünk, a kötelességünk, hogy őket szolgáljuk és képviseljük"- fogalmazott az 1980-ban, Moszkvában 200 háton olimpiai aranyérmes Wladár Sándor.