Társoldalunk:

Babos elbukta az egyéni döntőt, de párosban diadalmaskodott

2017.09.30. 11:00

Szombat délelőtt Babos Tímea két szettben kikapott 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztorna egyéni döntőjében. Azonban párosban, Andrea Hlavackovával az oldalán 7:5, 6:4-re legyőzték a japán Hibino Naót és a grúz Okszana Kalasnyikovát.

A verseny második kiemeltje - aki a világranglista 52. helyén áll - az ukrán Katerina Bondarenkóval (133.) csapott össze, akivel 1-1-re állt a különmérlege. Mindketten hozták 3:3-ig az adogatásukat, ám ekkor a magyar elbizonytalanodott, 31 éves riválisa pedig 5:3-nál megerősítette brékelőnyét, majd kiszerválta a 40 perces első szettet. 

Babos Tímea két szettben kikapott az ukrán Katerina BondarenkótólForrás: MTI/EPA/Nic Bothma

A második szett ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: Babos két brékkel 3:0-ás hátrányba került, és ezután elvette ugyan ellenfele adogatását, de rögtön el is bukta a sajátját.

Egyre többet rontott, edzőjével, Thomas Drouet-val is hiány konzultált, Bondarenkónak nemsokára labdája volt az 5:1-hez. Ez azonban nem következett be, a soproni teniszező újra megrázta magát, és 4:3-ra felzárkózott. Az ukrán hozta a szerváját, majd meccslabdához jutott, de Babos egy remek adogatással hárította. Bondarenko a saját szervájánál már nem remegett meg, 1 óra 27 perc alatt megnyerte a finálét, és 2008-as birminghami sikere után második WTA-versenyén diadalmaskodott.

Babos Tímeára még a páros döntőben is pályára lépForrás: AFP/Don Emmert

A 24 éves Babos két hete, Québecben is döntős volt, és idén már harmadik alkalommal játszott tornagyőzelemért, ezek közül februárban, Budapesten győzött a fináléban.

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam. Természetesen fáj a szívem és szomorú vagyok. De a döntőt így is szép eredménynek tartom. Holnap már biztosan jobban érzem majd magam" – nyilatkozta Babos Tímea mérkőzés után.

A magyar játékos kevéssel azután győzött cseh partnerével szombaton a japán Hibino Nao és a grúz Okszana Kalasnyikova felett, hogy egyéniben elveszítette a döntőt az ukrán Katerina Bondarenkóval szemben.

Babos Tímea egyesben kikapott, de párosban megnyerte a taskenti tenisztornátForrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Brunskill

Az elsőként kiemelt Babosék a nyitószettben 5:5-nél elvették az ellenfél adogatójátékát, és saját szervájukat hozva 44 perc alatt győztek az első játszmában 7:5-re. A másodikban 1:1-nél brékelt a magyar, cseh páros és előnyét végig megtartva nyerte 6:4-re a második játszmát, ezzel pedig összesen 78 perc alatt a döntőt.

Babos Tímea harmadszor nyert tenisztornát Hlavácková oldalán.

Eredmény,
döntő, egyéni
Katerina Bondarenko (ukrán)-Babos Tímea (2.) 6:4, 6:4

döntő, páros
Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)- Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4