Babos elbukta az egyéni döntőt, de párosban diadalmaskodott

Babos Tímea
Babos Tímea az ünnepek alatt sem engedte el magát
Vágólapra másolva!
Szombat délelőtt Babos Tímea két szettben kikapott 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztorna egyéni döntőjében. Azonban párosban, Andrea Hlavackovával az oldalán 7:5, 6:4-re legyőzték a japán Hibino Naót és a grúz Okszana Kalasnyikovát.

A verseny második kiemeltje - aki a világranglista 52. helyén áll - az ukrán Katerina Bondarenkóval (133.) csapott össze, akivel 1-1-re állt a különmérlege. Mindketten hozták 3:3-ig az adogatásukat, ám ekkor a magyar elbizonytalanodott, 31 éves riválisa pedig 5:3-nál megerősítette brékelőnyét, majd kiszerválta a 40 perces első szettet.

Babos Tímea két szettben kikapott az ukrán Katerina Bondarenkótól Forrás: MTI/EPA/Nic Bothma

A második szett ott folytatódott, ahol az első abbamaradt:

Babos két brékkel 3:0-ás hátrányba került, és ezután elvette ugyan ellenfele adogatását, de rögtön el is bukta a sajátját.

Egyre többet rontott, edzőjével, Thomas Drouet-val is hiány konzultált, Bondarenkónak nemsokára labdája volt az 5:1-hez. Ez azonban nem következett be, a soproni teniszező újra megrázta magát, és 4:3-ra felzárkózott. Az ukrán hozta a szerváját, majd meccslabdához jutott, de Babos egy remek adogatással hárította. Bondarenko a saját szervájánál már nem remegett meg, 1 óra 27 perc alatt megnyerte a finálét,

és 2008-as birminghami sikere után második WTA-versenyén diadalmaskodott.

Babos Tímeára még a páros döntőben is pályára lép Forrás: AFP/Don Emmert

A 24 éves Babos két hete, Québecben is döntős volt, és

idén már harmadik alkalommal játszott tornagyőzelemért,

ezek közül februárban, Budapesten győzött a fináléban.

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam. Természetesen fáj a szívem és szomorú vagyok.

De a döntőt így is szép eredménynek tartom.

Holnap már biztosan jobban érzem majd magam" – nyilatkozta Babos Tímea mérkőzés után.

A magyar játékos kevéssel azután győzött cseh partnerével szombaton a japán Hibino Nao és a grúz Okszana Kalasnyikova felett, hogy egyéniben elveszítette a döntőt az ukrán Katerina Bondarenkóval szemben.

Babos Tímea egyesben kikapott, de párosban megnyerte a taskenti tenisztornát Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Brunskill

Az elsőként kiemelt Babosék a nyitószettben 5:5-nél elvették az ellenfél adogatójátékát, és saját szervájukat hozva 44 perc alatt győztek az első játszmában 7:5-re. A

másodikban 1:1-nél brékelt a magyar, cseh páros

és előnyét végig megtartva nyerte 6:4-re a második játszmát, ezzel pedig összesen 78 perc alatt a döntőt.

Babos Tímea harmadszor nyert tenisztornát Hlavácková oldalán.

Eredmény,
döntő, egyéni
Katerina Bondarenko (ukrán)-Babos Tímea (2.) 6:4, 6:4

döntő, páros
Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)- Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4