Babos Tímea biztosan ott lesz a teniszezők páros-világbajnokságán

2017 US Open Tennis Championships - Day 11 GettyImageRank3 SPORT TENNIS Grand Slam US Open Tennis Championships
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Timea Babos of Hungary and Andrea Hlavackova of the Czech Republic react against Sania Mirza of India and Shuai Peng of China during their Women's Doubles Fourth Round match on Day Eleven of the 2017 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 7, 2017 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Babos Tímea – a cseh Andrea Hlaváčková oldalán – kijutott az október 22.-én kezdődő, szingapúri páros-világbajnokságra. A 24 éves magyar játékos 2015-ben a francia Kristina Mladenovic, tavalypedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán szerepelt a WTA Finals elnevezésű évzáró eseményen. Szingapúrban a 2017-es szezon eredményei alapján nyolc páros léphet pályára.

„Nagyon jó érzés, hogy ezzel a hírrel kezdhettem a napomat - nyilatkozta Babos. Szerdán már azt gondoltam, hogy a Stephens-Watson kettős elleni győzelmünk szingapúri kijutást is jelenthet. Aztán a többi eredmény is nekünk kedvezett. Így biztos lett a WTA Finals-indulásunk.

Például Andreával csak májusban kezdtük el a közös játékot. Nagyon boldog vagyok, hiszen a kijutás azt mutatja, szinte bárkivel eredményes lehetek, ott tudok lenni a legjobbak között. Így év vége felé egyesben és párosban is egyre jobban játszottam, tornagyőzelmek állnak a hátunk mögött.

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova Szingapúrra készülhet Forrás: AFP/2017 Getty Images/Elsa

Nagyon jó dolog, hogy Szingapúrban fejezhetjük be Andreával a 2017-es szezont. Örülök ennek, hiszen szeretem a versenyt, eredménytől függetlenül is nagyon szép emlékeim vannak. Várom, hogy ismét ott legyek. Természetesen köszönöm Andreának ezt a sikert, hogy ismét pályára léphetek a WTA Finalsen – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján (babostimea.hu).