Nyolcmilliós büntetést kapott az ausztrál botrányhős

'Unwell' Nick Kyrgios sorry for walk-off during Shanghai Rolex Masters tennis tournament China Chinese Shanghai tennis Rolex Masters tournament
Nick Kyrgios of Australia poses as he prepares to leave the court after retiring from the first round match of men's singles against Steve Johnson of the United States during the Shanghai Rolex Masters tennis tournament in Shanghai, China, 10 October 2017. Australian tennis player Nick Kyrgios apologized and issued a statement following his abrupt exit after losing the first set 7/5 on a tiebreaker against American tennis player Steve Johnson during the Shanghai Rolex Masters tennis tournament on Tuesday (10 October 2017).
Vágólapra másolva!
Nick Kyrgiosnak 31 ezer dollárt kell fizetnie az 5,9 millió dollár (1,56 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán okozott újabb botránya miatt.

A múlt vasárnap Pekingben döntős ausztrál fenegyerek kedden magyarázat nélkül levonult az első szett után a pályáról, miután többször összeveszett a mérkőzésvezetővel. Először akkor figyelmeztette őt a bíró, amikor egy ítélet miatt elütött két labdát, másodjára pedig amikor a nézők mozgolódása miatt káromkodni kezdett. Utóbbi a szabályok értelmében már pontlevonással járt, az amerikai Steve Johnson azzal egyenlített ki 4-4-re a rövidítésben. Miután elvesztette a tie-breaket, Kyrgios kezet fogott ellenfelével és a bíróval, összecsomagolt, és elhagyta a pályát.

Újabb Kyrgios-botrány: összeveszett a bíróval, levonult a pályáról

John Isner meccslabdát hárítva jutott be a második fordulóba az 5,9 millió dollár (1,56 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán. Nick Kyrgios pedig botrányos körülmények között adta fel a versenyt. A 208 centis amerikai a döntő szett rövidítésében egy 222 kilométer/órás ászt ütött a szerb Dusan Lajovic mérkőzéslabdájánál, majd a következő két labdamenetet hozva nyert.

Az ATP szerdán közölte, hogy a botrányhős 21 ezer dolláros bírságot - ennyi az első fordulós pénzdíja - kapott, mert sérülését nem mutatta meg a torna orvosának, 10 ezret pedig sportszerűtlen viselkedésért kell fizetnie. Később ugyanis közösségi oldalán elnézést kért a szurkolóktól, és gyomorrontásra, valamint vállsérülésre hivatkozott.

Kyrgios egy éve ugyanott háromhetes eltiltást és 25 ezer dolláros bírságot kapott nemtörődöm játékáért, egy alkalommal meg sem várta, hogy ellenfele visszaüssön egy hanyagul átütött szervát, hanem elindult a széke felé.

Egy szurkolóval pedig azért veszett össze, mert az szóvá tette a "lazsálását".

Két éve ugyancsak Sanghajban 1500 dollárra büntették, mert hangosan szidta a külső pályákon tapasztalható körülményeket, míg néhány hónappal korábban felfüggesztett eltiltást kapott, mert a montreali tornán meccs közben közölte Stan Wawrinkával, hogy a szintén ausztrál Thanasi Kokkinakis lefeküdt Wawrinka barátnőjével.