Társoldalunk:

Babos Tímeáék Moszkvát is bevették

2017.10.20. 12:40

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavácková győzelmével fejeződött be a moszkvai kemény pályás női tenisztorna. A női páros döntőben az úgynevezett szuper tie-breakben győzték le a Nicole Melichar, Anna Smith amerikai, brit duót.

Remekül indult a meccs, mert a magyar, cseh kettős, kétszer is elvette ellenfele szerváját és villámgyorsan 4:0-ra elhúzott. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy megnyerik a szettet, ez 6:2-re sikerült is. A folytatásban az ellenfél 0:2-re elhúzott, innen még sikerült az egyenlítés, de az ellenfél végül 6:3-ra hozta a szettet. Következett a szuper tie-break, azaz a döntő rövidítés, amelyet 10:3-ra nyerték Babosék. A magyar cseh párosnak a moszkvai tornán ez volt a harmadik meccse, amelyet döntő rövidítésben nyertek meg.

Andrea Hlavácková és Babos Tímea Moszkvában is megnyerte a női párosversenytForrás: AFP/2017 Getty Images/Elsa

Ennél is fontosabb az a 470 világranglista pont amivel eggyel előrébb mennek a ranglistán és pont ez kellett ahhoz hogy kiemeltek legyenek a jövő héten Szingapúrban kezdődő páros világbajnokságon.

Boldog vagyok, hogy újabb versenyt sikerült nyernünk! Nagyon nehéz heten vagyunk túl, de lényeg a győzelem! Kiválóan szervezett versenyen vettünk részt, nagyszerűen éreztük Magunkat. Most irány Szingapúr és a páros-világbajnokság. Remélem, hogy ott is hasonlóan sikeresek leszünk" – nyilatkozta Babos Tímea a saját hivatalos honlapján (babostimea.hu)