Harminckilenc magyar a történelmi budapesti kick-box vb-n

kick-box, világbajnokság
Harminckilencen képviselik a magyar színeket a november 6. és 11. között a budapesti BOK Sportcsarnokban sorra kerülő kick-box világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Harminckilencen képviselik a magyar színeket a november 6. és 11. között a budapesti BOK Sportcsarnokban sorra kerülő kick-box világbajnokságon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint pointfightingban - amely hagyományosan az egyik legerősebb magyar szakág - a vasárnapi országos bajnokságon számos korábbi világ- és Európa-bajnok vívta ki az vb-indulás jogát.

A legnagyobb név a kick-box történetének legeredményesebb sportolója, a nyolcszoros vb-aranyérmes Mórádi Zsolt.

Részvételi jogot szerzett a több világversenyen győztes Jároszkievicz Krisztián és három Veres fivér is. A pointfighting válogatott gerincét a Halker-Király Team adja 12 fővel, hárman a Debreczeni Team versenyzői.

Harminckilencen képviselik a magyar színeket a november 6. és 11. között a budapesti BOK Sportcsarnokban sorra kerülő kick-box világbajnokságon Forrás: Kick-box

Huszonnégy magyar a tatamis szabályrendszerekben (pointfighting, light-contact, kick-light), 14 pedig a ringes szakágakban (full-contact, low-kick, K1) indul Budapesten, és lesz egy hazai versenyző formagyakorlatban is. A nap folyamán a teljes válogatott Tatára utazik, ahol a felkészülés utolsó állomásaként 11 napos edzőtáborban vesz részt.

A két hét múlva kezdődő világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében:

korábban soha nem fordult elő, hogy az összes szakág vb-jét egy helyen és egy időben rendezték.