Babos Tímeáék kellemetlen riválist kapták a WTA-döntőben

(SP)CHINA-BEIJING-TENNIS-CHINA OPEN(CN) se
(171008) -- BEIJING, Oct. 8, 2017 (Xinhua) -- Timea Babos (R) of Hungary and Andrea Hlavackova of the Czech Republic react during the women's doubles final with Switzerland's Martina Hingis and Chinese Taipei's Chan Yung-Jan at the China Open tennis tournament in Beijing, capital of China, on Oct. 8, 2017. (Xinhua/Zhang Chenlin) (dx)
Vágólapra másolva!
Miközben a tíz kicsi indiánt nyolc szereplővel előadók a második felvonáshoz értek, színre léptek a párosok Szingapúrban. Itt is a világ nyolc legjobbja jutott el a szezonzáróra, illetve két sérülés miatt, azért vannak hiányzók. A keddi sorsolás után, a csúcstalálkozó egyetlen magyar résztvevője, Babos Tímea nem volt maradéktalanul elégedett.

Az idei WTA Finals úgy kezdődött vasárnap, hogy a nyolcas mezőnyből hét játékosnak volt esélye a szezonvégi világelsőségre. Csak a francia Caroline Garcia esett ki ebből a versenyből már a rajt előtt. Azt persze lehetett tudni, hogy a létszám naponta fog csökkeni. Az első kör után Alona Osztyapenko mondhatott le a korona megszerzéséről, de Venus Williams sem hibázhatott többet. Kedd este aztán kettejük csatájával kezdődött a 3. nap programja.

Alona Osztyapenko megpróbálta, nem sikerült neki Forrás: AFP/Roslan Rahman

A legidősebb a legfiatalabb ellen. Júliusban, Wimbledonban az amerikai megállította a friss Roland Garros-bajnokot, 6:3, 7:5, a negyeddöntőben.

Ezúttal a 20 éves lett, 5:7, 4:5-nél meccslabdát hárított, a döntő szettben 3:4-ről, 5:4-re fordított, de a végén megint Venus Williams ünnepelhetett. Döbbenetes csatában, fordulatokban, drámában, látványos labdamenetekben bővelkedő meccsen, az amerikai 7:5, 6:7, 7:5-re győzött, 3 óra 13 perc alatt. Az adogatás nem igazán jelentett előnyt, összesen 20 bréket és 44 fogadóelőnyt hozott a mérkőzés.

Nem volt igazán boldog a párostábla sorsolása után Babos Tímea. A WTA Finals párosai a 8-as táblán nem csoportmérkőzéses formában küzdenek.

Babos Tímeák csak abban lehettek biztosak, hogy az elődöntőbe jutásért elkerülik a 3 legnehezebb ellenfelet.

A világelső Martina Hingist és tajvani partnerét Csan Jung Dzsant, a címvédő Jekatyerina Makarova – Jelena Vesznyina kettőst és a mindig veszélyes Ashleigh Barty és Casey Dellacqua duóját. Persze az sem volt mindegy, kit kapnak az alsó négyesből. Babos szerint a legnehezebbet húzták ki nekik a tálból.

A spanyol Maria José Martinez Sanchez és a szlovén Andrea Klepac valóban kellemetlen, nagyon rutinos kettős. A sorsolásnál azért sem volt szerencséje a magyar-cseh párnak, mert, Martina Navratilova kezének köszönhetően Hingisék ágára kerültek. Tehát, győzelem esetén, a döntőbe jutásért a 18 mérkőzés óta veretlen svájci-tajvani kettős jönne. A US Open óta csak ők tudták legyőzni Babosékat (a pekingi döntőben.)

A sorsolási ceremónia részeként minden párost egyenként szólítottak a színpadra. Babosék, 3. kiemeltként a show második felében vonultak be, majd a magyar lány, kérdésre válaszolva, elmesélte, hogy hétfőn a Santhosa szigeti vidámparkban voltak. Kipróbáltak egy szánkóra emlékeztető mutatványt, de nem volt elég gyors, ők komolyabb sebességhez szoktak, viszont borzalmas képek készültek róluk, magyarázta nagy derültség közepette.

Martina Navratilova mondta a sorsoláskor, hogy a mai párosban biztonsági játékkal nem lehet nyerni, aki bátrabb, agresszívebb, az győz. A verseny egyébként az 59-szeres Grand Slam-bajnokról elnevezett serlegért megy párosban, miután ő 11-szer hódította el a korábbi trófeát.