Szakkommentátor lesz az alpesi sí-legenda

Bode Miller
SWITZERLAND, LENZERHEIDE : Bode Miller of the US competes in the men's downhill at the FIS alpine skiing World Cup finals on March 12, 2014 in Lenzerheide. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Bode Miller, az amerikaiak olimpiai bajnok alpesi sízője kizártnak nevezte, hogy valaha is profi szinten versenyezzen a jövőben, s a közelgő téli olimpián szakkommentátorként dolgozik majd.

A 40 éves, olimpiai aranyérme mellett hatszoros világbajnok és kétszeres összetett világkupa-győztes síelő hivatalosan még nem vonult vissza, ám a 2015-ös hazai világbajnokság óta nem indult sem a vk-ban, sem világbajnokságon.
Miller, aki az egyetlen amerikai alpesi síző, aki öt olimpián is rajthoz állt, a februári phjongcshangi játékokon az NBC tévécsatorna szakkommentátoraként vesz majd részt.

A sportoló egy korábbi októberi interjúban kijelentette, "semmi esély" arra, hogy még visszatérjen.

A sportág egyik legszínesebb alakja még 2015-ben úgy nyilatkozott, hogy fizikailag nagyszerű állapotban van, s örülne, ha gyermekei láthatnák a legmagasabb szinten versenyezni.
Ezt követően tavaly év végén egy új sílécgyártó lécein vissza akart térni a vk-sorozatba, ám korábbi szponzora ezt megakadályozta, mondván, az amerikainak még szerződése van.

Így már valószínűleg soha nem fogjuk látni Bode Millert Forrás: AFP/Fabrice Coffrini