ATP-vb: Federer-Zverev a slágermeccs a csoportkörben

Horizontal
Roger Federer of Switzerland holds the trophy after winning his men's final singles match against Rafael Nadal of Spain at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 15, 2017. / AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI
Vágólapra másolva!
Elkészítették a férfi teniszezők évzáró tornájának, a vasárnap kezdődő ATP-világbajnokságnak a csoportbeosztását.

A világ nyolc legjobb játékosát szerdán két kvartettbe sorsolták. A Pete Samprasről elnevezett négyesbe a világelső Rafael Nadal, az osztrák Dominic Thiem, a bolgár Grigor Dimitrov és a belga David Goffin került. A Boris Becker nevét viselő csoportban a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer, továbbá a német Alexander Zverev, a horvát Marin Cilic és az amerikai Jack Sock szerepel majd.

A 16-szoros Grand Slam-győztes Nadal részvétele egyelőre kétséges, mivel a múlt héten, Párizsban fájós térde miatt visszalépett a negyeddöntő előtt, és orvosa szerint nem biztos, hogy vasárnapig felépül.

Érdekes, hogy a tavalyi mezőnyből csak Thiem és Cilic lép pályára idén, a többiek - a szerb Novak Djokovic, a kanadai Milos Raonic, a francia Gae:l Monfils, a brit Andy Murray, a svájci Stan Wawrinka és a japán Nisikori Kej - valamennyien sérülésből lábadoznak.

A londoni O2 Arénában a csoportok első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.

Pete Sampras-csoport:
Rafael Nadal (spanyol, 1.), Dominic Thiem (osztrák, 4.), Grigor Dimitrov (bolgár, 6.), David Goffin (belga, 7.)
Boris Becker-csoport:
Roger Federer (svájci, 2.), Alexander Zverev (német, 3.), Marin Cilic (horvát, 5.), Jack Sock (amerikai, 8.)