Vágólapra másolva!
Magyar indulója is lesz az alpesi sí világkupa szezonbeli első műlesikló futamának a férfiak versenyében. A magyar sísport eddigi legeredményesebb szlalomosa, Samsal Dalibor idén is pontszerzésre törekszik.

Samsal Dalibor, aki 2016-ban a svájci Wengenben 22. helyezésével a magyar férfi műlesiklás első Világkupa-pontjait szerezte meg, az alpesi sí legtechnikásabb számban idén is VK-pontszerzésre hajt.

A Fullsport SE sízője az előző szezonban térdsérülés miatt nem tudta százszázalékos formáját visszanyerni, nyárra azonban sikerült felépülnie, és az előtte álló versenyekre teljes erőbedobással tudott készülni úgy a kondicionáló edzéseken, mint a havas tréningeken.

Samsal Dalibor készen áll a Vk-szezon rajtjára Forrás: Magyar Sí Szövetség

A magyar szlalomos szeretne minél többször pontszerző helyen végezni a Világkupa-sorozatban, de az elsődleges célja, hogy részt vehessen a februári téli olimpián. Idén először a finnországi Leviben bizonyíthat, ahol a Vk mezőny első szlalomversenyét rendezik. A nők szombaton, míg a férfiak vasárnap állnak rajthoz.

"Dalibor tavaly sérült volt, de az idei szezonra fizikálisan és egészség szempontjából is jól van, nincsenek térdfájdalmai. A szövetség elvárása vele szemben, hogy a legjobb 30-ban érjen el jó eredményt a következő hét Világkupa-versenyen.

– nyilatkozta Stark Márton, szövetségi kapitány.