Túlélte a Titanic katasztrófáját, olimpiai bajnok lett belőle

Horizontal photo noir et blanc PAINTING-ART SHIPWRECK SURVIVOR VICTIM LIFEBOAT ICEBERG DRAWING ENGRAVING BOATING ACCIDENT
Undated artist impression showing the 14 April 1912 shipwreck of the British luxury passenger liner Titanic off the Nova-Scotia coasts, during its maiden voyage. The surposedly 'Unsinkable' Titanic set sail down Southampton Water en-route to New York on 10 April 1912 and met disaster on 14 April 1912 after hitting an iceberg off Newfoundland shortly before midnight and sinking two hours later, killing about 1,500 passengers and ship personnel. Reproduction d'un dessin représentant le naufrage du paquebot "Le Titanic", dans la nuit du 14 au 15 avril 1912 dans l'Atlantique nord, aprčs avoir heurté un iceberg au cours de son voyage inaugural. / AFP PHOTO / -
Vágólapra másolva!
Richard Norris Williams Svájcban született, ott volt a Titanicon, majd 1924-ben amerikai színekben olimpiai bajnok lett belőle.

Williams Genfben született 1891-ben, amerikai szülők gyermekeként, a korábbi amerikai alapító atya, Benjamin Franklin is a felmenői között volt. Williams az édesapja irányítása alatt kezdett teniszezni, 1911-ben pedig már svájci bajnok lett.

Ricahrd Norris Williams Forrás: welt.at

1912 áprilisában Williams is ott volt a Titanic fedélzetén, de túlélte a hajó katasztrófáját. Édesapja, Charles Duane Williams is ott volt az óceánjárón, őt az eltűntek között tartották számon. Richard Norrisnak sikerült elúsznia egy mentőhajóig, ahol azonban még órákig a jeges vízben volt térdéig. Williams lába annyira elfagyott, hogy a mentésre érkezett Carpathia hajó orvosa amputálni akarta azt.

Williams teniszezőként nem engedte, hogy levágják a lábát, sérülése ellenére két óránként felkelt, hogy járkáljon és ezzel beindítsa a vérkeringést a sérült testrészben. A terápia használt, Williams még abban az évben megnyerte első amerikai teniszversenyét, vegyespárosban. Később többek között Davis-kupát is tudott nyerni, a szintén túlélő, Karl Behrrel egyetemben.

Williams harcolt az I. világháborúban is, több kitüntetést is kapott. A harcok elmúlta után visszatért a teniszpályára, kétszer nyerte meg a U.S. Open elődjének egyes küzdelmeit, kétszer nyert Davis-kupát az amerikai csapattal, 1924-ben Párizsban, 33 évesen pedig olimpiai bajnok lett vegyespárosban Hazel Hotchkiss Wightman oldalán.