Vágólapra másolva!
Magyar résztvevővel rajtol a női síugrók Világkupa sorozata a norvégiai Lillehammerben. Vörös Virág csütörtökön a kvalifikációban vívhatja ki részvételét a versenyre. A szezonban a fő célja a kvótaszerzés a februári téli olimpiai játékra, valamint a minél sikeresebb szereplés a Világkupában.

A síugró Vörös Virág egy évvel ezelőtt sporttörténelmet írt, amikor is szenzációs szerepléssel versenyeket nyert az Alpesi Kupa-sorozatban, majd megszerezte első pontjait a Kontinentális Kupában is. Ezzel belépett a síugrók világ elittjébe, és indulási jogot szerzett a Világkupa-, valamint a Nyári Grand Prix futamokra.

A kőszegi síugró terveit egy súlyos sérülés keresztülhúzta, így a teljes téli szeont ki kellett hagynia, nyáron viszont már megkezdhette a versenyzést.

Az igazi megmérettetés most következik: a 18 éves magyar síugró csütörtökön vág neki első téli világkupa versenyének a norvégiai Lillehammerban. A helyszín nem ismeretlen számára, ugyanis 2016-ban az ifjúsági téli olimpián már versenyezhetett itt. Vörös Virág célja, hogy a kvalifikációból bekerüljön a fő versenyre, másrészt, hogy a következő versenyein kivívja a részvételt a februári phjongcshangi téli olimpiára. Ebben egy szlovén edző, Vasja Bajc is segítségére van.

„Biztos, hogy nem lesz egyszerű, de hiszek a továbbjutásban, mivel az edzésugrásaim elég jól sikerültek. Ha nem jön össze a kvalifikáció, akkor sem csüggedek, van még több verseny is, ahol indulhatok. Vasja Bajc az új szlovén edzőm nagyon sok mindenkivel dolgozott már együtt, rengeteg tapasztalata, kapcsolata van, és jól megértjük egymást. Nagyon alapos, figyel minden mozdulatomra. Ha valamit rosszul csinálok, elmagyarázza, miért, ha jól, akkor is. Mivel fizikálisan kiváló formában vagyok, ezért leginkább a technikára koncentrálunk" – mondta Vörös Virág.