Társoldalunk:

Tiger Woods minden várakozást felülmúlt a Bahama-szigeteken

2017.12.01. 10:35

Szinte a legoptimistább várakozásokat is felülmúlóan sikerült Tiger Woods újabb visszatérése, az amerikai sztár ugyanis 69 ütésből teljesítette a 72 ütéses pályát a Bahama-szigeteken zajló Hero World Challenge elnevezésű meghívásos golftorna csütörtöki nyitónapján.

A 41 éves klasszis 301 napos kihagyás után indult újra versenyen, s kisebb megingásoktól eltekintve nagyszerű, magabiztos játékot mutatott be.

Woods 69 ütéses teljesítményével a nyolcadik helyről várja a pénteki folytatást, s mindössze három ütés a hátránya az éllovas Tommy Fleetwood mögött.

Tiger Woods 69 ütésből teljesítette a 72 ütéses pályát a Bahama-szigetekenForrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Ehrmann

A 14-szeres Major-győztes golfozó mögött nagyon nehéz évek állnak, 2014 tavasza óta négy hátműtéten esett át. Tavaly szintén ezen a viadalon játszott először másfél év kényszerszünet után, majd januárban a San Diegó-i versenyen szerepelt. Egy héttel később aztán Dubajban indult de egy nap után kénytelen volt feladni a tornát, mivel kiújult a hátsérülése.

Rajongói számára azért is lehet biztató most csütörtöki teljesítménye, mert egy éve bizonytalan játékkal 73 ütéssel zárta a nyitónapot.