Az egyik kokszos szapulja a másik doppingolót - éljen a kerékpársport

The Program Cinema BIOGRAPHY professional sport CYCLING road racing cyclist scandal doping Lance Armstrong CHAMPION MICROPHONE SQUARE FORMAT
The Program Year : 2015 UK / France Realisateur : Stephen Frears Ben Foster Photo: Dean Rogers. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Nincs is annál szebb történet, amikor az egyik csaló a másik csalót szidja és azt tanácsolja neki, hogy ne induljon el a következő Tour de France-on. Azt a versenyt az amerikai Lance Armstrong korábban hétszer nyerte meg, csak aztán kiderült, hogy csalt (doppingolt), így mind a hét győzelmét elvették. A minap Chris Froome bukott le. Armstrong most neki ad tanácsokat.

Armstrong azt mondta: "Chris Froome számára a Tour egy rémálom lesz, ha elindul 2018-ban."

Még egyszer írjuk le:

olyan ember nyilatkozta ezt, akinek az összes korábbi Tour-győzelmét törölték, mert doppingolt.

Egy biztos, Armstrongnál hitelesebb csalót keresve sem találnánk az ezer sebből vérző profi kerékpárosok mezőnyében.

Lance Armstrong, az egyik csaló Forrás: Origo

Armstrong itt nem állt meg, folytatta:

A vizsgálat hónapokig eltarthat, aztán júliusban jön a Tour. Ez már most kellemetlen a számára, de ott egy rémálom lesz."

Chris Froome, a másik kokszos Forrás: DPPI/De Waele Tim

Froome, természetesen tagadja, hogy bármilyen csalást elkövetett volna. A brit versenyző a Vuelta, azaz a spanyol körverseny alatt, szeptember 7-én adott gyanús mintát. A szalbutamol mennyisége a megengedett kétszerese volt a vizeletében. Azt mondja, hogy asztmás, ezért kellett neki a sok szer.

Ahogyan anno Sipos János, az Eurosport szakkomenntátora elmondta:

zsíroskenyérrel és tejjel nem lehet Tour de France-t nyerni.

Forrás: Cyclingweekly