Társoldalunk:

Az egyik kokszos szapulja a másik doppingolót - éljen a kerékpársport

2017.12.22. 07:37

Nincs is annál szebb történet, amikor az egyik csaló a másik csalót szidja és azt tanácsolja neki, hogy ne induljon el a következő Tour de France-on. Azt a versenyt az amerikai Lance Armstrong korábban hétszer nyerte meg, csak aztán kiderült, hogy csalt (doppingolt), így mind a hét győzelmét elvették. A minap Chris Froome bukott le. Armstrong most neki ad tanácsokat.

Armstrong azt mondta: "Chris Froome számára a Tour egy rémálom lesz, ha elindul 2018-ban."

Még egyszer írjuk le: olyan ember nyilatkozta ezt, akinek az összes korábbi Tour-győzelmét törölték, mert doppingolt. Egy biztos, Armstrongnál hitelesebb csalót keresve sem találnánk az ezer sebből vérző profi kerékpárosok mezőnyében.

Lance Armstrong, az egyik csalóForrás: Origo

Armstrong itt nem állt meg, folytatta: 

Lehet, hogy elmondja, hogy mi történt, lehet, hogy felmentik minden alól, de ő egyszer és mindenkorra beszennyeződött. A vizsgálat hónapokig eltarthat, aztán júliusban jön a Tour. Ez már most kellemetlen a számára, de ott egy rémálom lesz."

Chris Froome, a másik kokszosForrás: DPPI/De Waele Tim

Froome, természetesen  tagadja, hogy bármilyen csalást elkövetett volna. A brit versenyző a Vuelta, azaz a spanyol körverseny alatt, szeptember 7-én adott gyanús mintát. A szalbutamol mennyisége a megengedett kétszerese volt a vizeletében. Azt mondja, hogy asztmás, ezért kellett neki a sok szer.

Ahogyan anno Sipos János, az Eurosport szakkomenntátora elmondta: zsíroskenyérrel és tejjel nem lehet Tour de France-t nyerni. 

Forrás: Cyclingweekly