Társoldalunk:

AIPS Europe: Hosszú Katinka az Év Sportolónője

2017.12.31. 11:01

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának (AIPS Europe) tagjai Hosszú Katinkát választották 2017 legjobb női sportolójának.

A szervezet vasárnapi tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó egymás után a második évben végzett a szavazás élén. A júliusi budapesti világbajnokságon két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyerő, a decemberi koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig hat számban győztes Hosszú Katinka mögött Garbine Muguruza spanyol teniszező és Lieke Martens holland labdarúgó lett a második, illetve harmadik.

Hosszú Katinka újabb hatalmas elismerést kapottForrás: MTI/EPA/Claus Bech

A férfiaknál Roger Federer nyert, a svájci teniszsztár ötödször kapta meg az elismerést, megelőzve a tavaly győztes Cristiano Ronaldót és a Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltont.

Pénteken az AIPS nemzetközi rangsorában két teniszező, Federer és az amerikai Serena Williams végzett az élen, utóbbi mögött - mindössze húsz szavazattal lemaradva - Hosszú Katinka második lett.

Robbant a Hosszú-Tusup bomba: ez állhat mögötte

Nemcsak a magyar sportot követő több százezer embert tartja izgalomban és kétségek között mindaz, ami az elmúlt három napban Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal történt. A közösségi oldalak egyik legaktívabb házaspárja eddig egy közös közleményt adott csak ki házasságuk jelenlegi állapotáról.