A női kajaknégyes vb-győzelme 2017 legjobb pillanatai között

2018.01.01. 18:27

A magyar női kajaknégyes világbajnoki győzelme a második helyre került 2017 legszebb pillanatai között a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szavazásán.

A Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállítású egység 500 méteren lett első az augusztusi, racicei vb-n, és ez - a szurkolók voksai alapján - az óév egyik legemlékezetesebb teljesítménye volt. 

Az aranyérmes női kajaknégyes: Takács Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Medveczky Erika és Vad Ninetta (j-b)Forrás: MTI/Kovács Tamás

A győzelmet az olimpiai bajnok új-zélandi Lisa Carrington szerezte meg, aki a csehországi viadalon sorozatban ötödször lett a K-1 200 méter legjobbja.

A bő egy hónapon át tartó szavazáson több mint 20 ezer voks érkezett. Az ICF hírlevele alapján fölényben voltak a gyorsasági versenyzők, akik az első hat helyet begyűjtötték, utánuk három maratoni és egy szlalom vb-cím került még be a top 10-be.

Carrington és a magyar kvartett mögött a brit Liam Heath lett a harmadik, aki ugyancsak K-1 200 méteren szerzett világbajnoki címet Racicében (az ezüstérmes Horváth Bence előtt).

A kilenc aranyérem után olyan rosszul voltam, mint akit megvertek

Példaképként tekint az említett sportolókra? Az életpályájuk és az eredményeik elismerésre méltóak, de nem tudnék választani közülük. Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa és Kozák Danuta is nagyon közel áll a szívemhez. Felnézek rájuk, de példaképnek talán az edzőmet mondanám. Az eredményei és a munkája sikeressége a férfiakat is felülmúlja.