Vágólapra másolva!
A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) döntése szerint 2018-tól Gulyás István már csak a férfi szabadfogású válogatottat vezeti, a nők kapitányának pedig Ritter Árpádot nevezte ki.

Gulyás István 2015 őszéig, közel két évtizeden át volt szabadfogású kapitány, majd a női válogatott irányítója lett. Ezután 2017 január elsejétől mindkét szakág szakvezetői posztjára ő került, ráadásul azóta az utánpótlás korosztályokért is felelt. Az MBSZ legutóbbi határozata szerint a tapasztalt tréner ettől az évtől már csak a szabadfogásúakat irányítja.

Ritter Árpád lett a női birkózók szövetségi kapitánya Forrás: MTI

A kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Ritter Árpád - akinek felesége, Diletta Giampiccolo az edzője a vb-bronzérmes Barka Emesének - 2015 ősze előtt Gulyás segítője volt a szabadfogásúaknál, majd ő kapta meg a kapitányi posztot, s vezette a válogatottat egy éven át. Mostani megbízatása év végéig szól, s további két esztendővel meghosszabbítható.

Szintén komoly változást jelent a sportágban a szabadfogásban többszörös Európa-bajnoki érmes, olimpiai hetedik Ligeti Dániel szakágváltása. A 28 éves szombathelyi sportoló egyeduralkodó volt a szabadfogásúak között Magyarországon, ám úgy döntött, hogy a jövőben kötöttfogásban versenyez majd, s megküzd a nehézsúlyú válogatottságért az Európa-bajnoki ezüstérmes Lám Bálinttal. Ligeti a felkészülését már a Sike András vezette kötöttfogásúakkal kezdte el decemberben.